Kürek Şöleni Adana’da Başladı

Türkiye Kürek Federasyonu’nun Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğuyla düzenlediği Kürek Milli Takımı seçmeleri Akdeniz Kupası Türkiye Şampiyonası Seyhan Baraj Gölü’nde gerçekleştiriliyor.

  Yarışlar öncesi Çukurova Üniversitesi Kayıkhanesi 'nde düzenlenen törende konuşan Vali Vekili Ramazan Aksoy, güzel bir günde güzel bir organizasyon gerçekleştirildiğini belirtti. Sporun rekabet ve tanıtım gibi önemli özellikleri bulunduğunu belirten Aksoy, yarışların Adana 'nın tanıtımı açısından önemine değindi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da organizasyonda yer alan sporcuların Türkiye 'yi temsil edeceğini söyledi. Aldırmaz, “2013 Akdeniz Oyunları 'nın durgun su sporları Adana 'da yapılacak. Milli takımdaki sporcularımız antrenmanlarını burada yaparak ülkemizi en iyi şekilde temsil edecekler.” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak spora çok önem verdiklerini ifade eden Aldırmaz, şöyle devam etti: “Yüzümüzü ağartan sporcularımız var. Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra amatör sporlara daha fazla destek olacağız. Adana 'yı amatör cenneti yapacağız. 41 yüzme havuzumuz var. 7 tane daha yapıyoruz. 21 'i tribünlü 38 futbol sahamız mevcut. Daha büyük hedeflerimiz var.”

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven de, yapılacak yarışların kürek sporunun gelişmesi açısından önemli olduğuna işaret etti. Adana 'nın su sporlarının merkezi olacağını bildiren İşseven, Adana 'nın uluslararası organizasyonlara evsahipliği yapmasını sağlayacaklarını aktardı.

2013 Akdeniz Oyunları 'nın Adana 'ya bu açıdan haz kazandıracağını hatırlatan İşseven, “Kürek ve kanoya bu güzel kentte kalıcı tesisler kazandırmalıyız. Böylece su sporları Türkiye 'de güzel bir yere gelecek. İmkan tanınırsa Adana 'dan ve diğer kulüplerimizden her türlü şampiyonada ilk üçe girecek sporcular yetişecektir.” diye konuştu.

YEREL YÖNETİMLERİN KATKISI OLMADAN SPOR OLMAZ
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ise Adana 'nın su sporları açısından büyük imkanlara sahip oluduğunu vurguladı.

Adana 'yı su sporlarında Türkiye 'nin ve Avrupa 'nın merkezi yapacaklarını dile getiren Hadi, “2013 Akdeniz Oyunları 'nın durgun su müsabakaları Adana 'da yapılacak. Bunu çok önemsiyoruz. Milli Takım seçmeleri ve Akdeniz Kupası yarışlarına sporsor oldukları için Büyükşehir Belediyesi Başkanımıza ve meclis üyelerine çok teşekkür ediyoruz. Yerel yönetimlerin katkısı olmadan spor olmaz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, Vali Vekili Ramazan Aksoy 'a, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz 'a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi 'ye, Çukurova Üniversitesi BESYO Müdürü Mehmet Bilbek 'e, Kürek Federasyonu İl Temsilcisi Harun Tosun ve Tuncer Akdoğan 'a plaket verildi.
Törenden sonra Kürek Milli Takımı seçmeleri gerçekleştirildi. Akdeniz Kupası Türkiye Şampiyonası yarışmaları yarın yapılacak.