Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Öncesi Taraftarlardan Dostluk Mesajı

Spor Toto Süper Lig'de yarın akşam Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak karşılaşma öncesinde taraftarlar dostluk yemeğinde bir araya geldi.

  Grand Cevahir Otel`de gerçekleştirilen yemeğe Çarşı Grubu Lideri Alen Markaryan ile Beşiktaşlı taraftarlar ve Genç Fenerbahçeliler tribün lideri Sefa Kalya ile Fenerbahçeli taraftarlar katıldı. Tribün liderleri ve taraftarlar yemekte karışık oturarak yarınki derbi maçı öncesinde dostluk mesajı verdi.

Çarşı Grubu`nun lideri Alen Markaryan, taraftarlar arasında futbol kamuoyunda sanıldığı gibi kavga ortamının bulunmadığını belirterek, 'Hepimiz dostluk için buradayız. Futbol kamuoyunda sanıldığı gibi kavga ortamının olmadığını, bu masada tribündeki emekçi arkadaşların katılımıyla herkese göstermiş olduk. Bazıları kaos ortamı oluşsun biz buradan nemalanalım mantığına inadına beraber yemek yiyoruz. 'diye konuştu.

Markaryan, her derbi maçı öncesinde böyle tribündeki dostlarıyla bir araya gelmek istediklerini dile getirdi. Çarşı Grubu lideri, sözlerini şöyle tamamladı:
'Kavganın olmadığı, ezeli rekabetin her zaman tribünlerde var olması diliyoruz. Tabiki maçlardan sonra kızdırma serbest olmalı. Tribün diye birşey olmazsa bu işin mantığı kalmıyor. Herşeyin belli sınırlar dahilinde arkadaşça ve dostça olmasını istiyoruz. '
Genç Fenerbahçeliler Grubu`nun lideri Sefa Kalya da, yarınki derbinin olaysız bir şekilde bitmesini diledi.

Sefa Kalya, sezonun ilk yarısındaki derbiye Fenerbahçeli taraftarların gitmesi için Beşiktaşlıların çok uğraştığını ifade ederek, şunları söyledi:
'Beşiktaş taraftarı bizim oraya gitmemiz için çok uğraştılar. Biz de geçen hafta pankart açtık. İnşallah bu dostluğumuz yemekle kalmaz. Ama yarın sahada tatlı bir rekabet olacaktır. Tabiki bir taraf maçı kazacak o güzel bir anı olarak kalacaktır. İnşallar yarınki derbi olaysız bir şekilde biter. Bazıları olay çıksın mantığı ile hareket edip nemalanmak istiyor ama biz onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. '
Sefa Kalya, Galatasaray ile oynayacakları derbi maça da Galatasaraylıları davet edeceklerini açıkladı.