Fatih Terim: İyi Bir Lig Mücadelesi Oldu

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Gaziantepspor karşısında önemli bir 3 puan aldıklarını söyledi.

  Terim, “Çok iyi bir lig mücadelesi oldu. Bu bizim için kritik bir virajdı. Moral ve puan açısından önemliydi. Kaybetsek yine lider devam ederdik ama morallerimiz düşebilirdi.” dedi.
Spor Toto Süper Lig 'in 25 'nci haftasında Gaziantepspor 'u deplasmanda 2-1 yenen Galatasaray 'da 3 puan sevinci yaşandı. Maç sonu düzenlediği basın toplantısında skoru değerlendiren Terim, önemli bir 3 puan aldıklarını ifade etti. Gaziantepspor 'un kadrosunun ligin en önemli kadrolarından biri olduğunu kaydeden Terim, “Gaziantep aynı zamanda ligin en zor deplasmanlardan birisi. Zaman zaman bizi de bir hayli zorladılar. Daha gollü bir maç olabilirdi. Biz kaçırdık onlar kaçırdı. Çok iyi bir lig mücadelesi oldu. İki takımın oyuncularını tebrik etmek lazım. Çünkü sahanın bir bölümü yok. Resmen bataklık. Buna rağmen iyi mücadele ettiler. Dar bir alanda oynadılar. Kışın getirdiği şartlarda oynamak çok kolay değil. Her iki takımı da tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Gaziantepspor 'un teknik direktörü Hikmet Karaman 'ın da üzülmemesi gerektiğini belirten Terim, “Aslan gibi mücadele ediyorlar. Ama bazen kazanıp, bazen kaybediyoruz. İyi bir takım yapma yolunda önemli mücadeleleri var. Bugün Gaziantepspor 'un ileri üçlüsü, orta sahası, defanstaki bazı oyuncuları her takımda yok. O yüzden buradan alınan 3 puanın önemi çok büyük.” değerlendirmesinde bulundu.
Kendileri için Gaziantep deplasmanının önemli bir viraj olduğunu söyleyen Terim, şunları kaydetti: “Moral ve puan açısından önemliydi. Kaybetsek yine lider devam ederdik ama biraz morallerimiz düşebilirdi. O yüzden tekrar güven alma adına çok gol pozisyonuna girmemiz ve mücadele gücümüzün tekrar ön planda olması sevindirici. Açıkçası her iki takıma da teşekkür etmek lazım. Hatta 18 takıma da. Karda kışta kıyamette 3 günde bir maç değil 3 güne bir maç. 48 saatte bir oyuncunun kendini yenileyeceğini düşünürsek, diğer kalan 24 saati de deplasmana verecek olursak ancak. O yüzden Türkiye Futbol Federasyonu 'nun, futbolu yönetenlerin, bütün oyunculara özverisinden dolayı teşekkür etmesi lazım. Kolay değil bu şartlarda oynamak. Oyuncularımı da kutluyorum. Önemli bir virajı, önemli bir maçı kazandılar.”

NECATİ ATEŞ: GOLLE BAŞLAMAM SEVİNDİRİCİ OLDU

Takımının ilk golünü kaydeden Galatasaray 'ın yeni transferi Necati Ateş de maç sonu yaptığı değerlendirmede, golle başlangıç yapmasının sevindirici olduğunu ifade etti. Ateş, “Her şeyden önemlisi buradan galip gelmekti. Çok kötü saha şartlarında oynadık. Gerçekten sahanın bazı bölümleri inanılmaz kötüydü ama kazanmasını bildik. Önemli bir galibiyet diye düşünüyorum. Şimdi derbiyi daha keyifli bir şekilde izleyeceğiz.” açıklamasında bulundu. Bundan sonra takımına fayda sağlamak için çalışacağını ve eskiyi artık düşünmediğini vurgulayan Ateş, kadroda yer almasının da sürpriz olmadığını söyledi. Hazır oyuncu olarak takıma geldiğini belirten Ateş, “Çoğu arkadaşı tanıyordum. Milli takımda beraber oynadığım arkadaşlarım vardı. En önemlisi de hocamın beni tanımasıydı. Ondan dolayı da bu benim için büyük bir artıydı. Bunu da iyi kullanmam benim için sevindirici.” dedi.
Sarı kırmızılı takımın ikinci golünü kaydeden Elmander de Gaziantepspor 'a karşı zor bir maç oynayacaklarını bildiklerini anlatarak, şöyle konuştu: “İlk yarıyı domine eden ve birçok pozisyona giren Galatasaray vardı. O pozisyonlardan bir veya iki tanesi gol olmalıydı. Gol olsa maçın seyri değişebilirdi. İkinci yarıda da şok bir gol geldi. Ama ondan sonra çok iyi bir dönüş yaptık ve 2 golle galibiyet aldık.”