Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kayıkhanesinde açılış töreni düzenlendi

Türkiye Kürek Federasyonu faaliyet programında yer alan Kürek Milli Takımı seçmeleri Adana'da başladı.

  Seçmeler ve etkinlik kapsamında yarın yapılacak olan Akdeniz Kupası Kürek Yarışları dolayısıyla Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kayıkhanesinde açılış töreni düzenlendi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, törende yaptığı konuşmada, Adana`nın 2013 yılında Mersin`de yapılacak Akdeniz Oyunları kapsamında durgun su sporlarına ev sahipliği yapacağını hatırlatarak, kenti su sporlarında uluslararası alanda önemli bir merkez haline getirmek istediklerini söyledi.

Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven de su sporları alanına yapılacak tesis yatırımlarının başarı olarak geri döneceğini kaydetti.

Adana Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy ile Adana Gençlik Hizmetleri ve İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi`nin de yaptığı konuşmaların ardından yarışlara geçildi.

Seyhan Baraj Gölü`nde yapılan seçmelere Galatasaray, Fenerbahçe, Çukurova Üniversitesi Spor Kulübü, Fethiye Belediyesi, Şişe Cam Çayırova, Adana Gençlik ve Spor Kulübü ile İznik Spor Kulübü sporcuları katıldı.

Bu arada, yarın başlayacak Akdeniz Kupası Kürek Yarışları`nın ``Genç A Erkekler 2 çifte, Genç A Erkekler 4 tek, Büyük A Erkekler tek çifte, Büyük B Bayanlar 2 çifte, Hafif Kilo Büyük B Erkekler 2 çifte, Hafif Kilo Büyük B Erkekler 4 tek, Büyük A Erkekler 2 tek, Genç B Bayanlar 2 çifte, Büyük B Erkekler 4 tek, Genç B Erkekler 2 çifte, Hafif Kilo Büyük Bayanlar 2 çifte, Hafif Kilo Büyük A Erkekler 2 çifte, Hafif Kilo Büyük A Erkekler 4 tek, Genç A Bayanlar 4 çifte`` kategorilerinde yapılacağı kaydedildi.

(ANI-AG-ZZ)  

Kaynak: AA