Beşiktaş'ta Derbi Öncesi Kadro Sıkıntısı

Ligde son iki maçını yitiren siyah-beyazlılar,derbi galibiyetiyle taraftarlarını sevindirmek amacında.

  Fenerbahçe ile Spor Toto Süper Lig`deki derbi maçta yarın karşı karşıya gelecek Beşiktaş`ta, cezalı ve sakat oyuncuların çokluğu büyük sıkıntı yaratıyor.

Mersin İdmanyurdu ile oynanan karşılaşmada sakatlanan sağ beki Hilbert ve sol beki İsmail Köybaşı`nı kaybeden siyah-beyazlı ekipte, Aurelio da uzun süredir sakatlıkla boğuşuyor. Kayserispor maçında ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Fernandes`in 2 maç ceza alması, Mersin İdmanyurdu maçında da Quaresma`nın kırmızı kartla oyun dışı kalması, teknik heyetin derbi öncesi bütün planlarını bozdu.

Hilbert`in yokluğunda teknik direktör Carlos Carvalhal`ın İbrahim Toraman`a sağ bekte, İsmail`in yerine de sol bekte Tanju Kayhan veya Ekrem Dağ`a şans tanıması bekleniyor.

Orta sahada yaratıcı oyuncusu kalmayan ve sadece mücadele gücü futbolcular Veli, Ersnt ve Necip ile derbi maçta tutunmaya çalışacak olan Beşiktaş`ta, sol kanatta oynayan Simao da formsuzluğuyla dikkati çekiyor.

Sağ kanatta forma giyen Edu`dan da fazla randıman alamayan Carvalhal`ın, bu bölgede Mustafa Pektemek`i tercih etmesi bekleniyor.

Beşiktaş`ta arka adalesindeki sertlik nedeniyle Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında kadroya alınmayan Rüştü`nün durumunun iyiye gittiği öğrenilirken, henüz antrenmanlara başlayamayan tecrübeli kalecinin kadroya alınıp alınmayacağının yarın belli olacağı kaydedildi. Ancak derbide Beşiktaş`ın kalesinde Cenk Gönen`in yer alma olasılığı oldukça yüksek.

Beşiktaş`ın Fenerbahçe karşısına çıkması beklenen muhtemel 11`i şöyle:Cenk Gönen, İbrahim Toraman, Sivok, Egemen Korkmaz, Tanju Kayhan (Ekrem Dağ), Mustafa Pektemek, Necip Uysal, Veli Kavlak, Ersnt, Simao, Almeida.

-Son iki maçını kaybetti-Beşiktaş, ligde oynadığı iki maçı da kaybederek taraftarlarını düş kırıklığına uğrattı.

Ligde üst üste oynadığı Bursaspor, Medical Park Antalyaspor ve Gaziantepspor maçlarını kazanıp, zirveye yaklaşan ``Kara Kartallar``, son iki maçında ise Kayserispor ve Mersin İdmanyurdu`na 1-0 yenilmekten kurtulamadı.

 

Kaynak: AA