Akpınar: Tahkim'in Fernandes'in Cezasını Onaylaması ''çifte Standart''

Beşiktaş'ın Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akpınar, Fernandes'in cezasına yapılan itiraza Tahkim Kurulu'ndan red gelmesine tepki gösterdi.

  Akpınar, Fenerbahçeli Alex ve Galatasaraylı Elmander`in cezalarına indirim yapan Tahkim Kurulu`nun, Fernandes`in cezasını onaylamasını ``Çifte standart.`` olarak yorumladı.

Ahmet Akpınar, Tahkim Kurulu`na Fernandes için yaptıkları başvurunun reddedilmesine sert tepki gösterdi. Akpınar, 'Federasyon yönetimi çelişkili kararlar alıyor ve bu kararlar çifte standart içeriyor. Tahkim kurulu niçin böyle karar aldığını açıklasın. 'dedi.

``Bu işten anlamıyorlar.`` diyen Akpınar, Radyospor`a yaptığı açıklamada, 'Fernandes, stad müdürünün şahitliğine dayanılarak, temsilci raporuyla soyunma odası kapılarını tekmelediği iddia edilerek 2 maçla cezalandırılıyor. Elmander, Engin Baytar ve Alex`in cezalarını 1 maça indiren Tahkim Kurulu hangi saikle bizim ceza indirimimizi kabul etmediğini açıklaması gerekir. PFDK ve Tahkim Kurulu sürekli çelişkili, açıklanamaz kararlara imza attılar. Çifte standart uyguluyorlar. Yeni seçilecek Federasyon başkanından benim bir sporsever olarak ricam bu kurullara futboldan anlayan kişileri getirmeleridir. 'dedi.


GEREKÇELERİNİ AÇIKLASINLAR
Tahkim Kurulu`nun red kararını çifte standart olarak nitelendirern Akpınar, 'Biz ayrıcalık istemiyoruz. Fernandes`e hangi saikle ceza verilmişse aynı saikle cezanın kaldırılmaması gerekirdi. Bunun açıklanması gerekir. Tahkim Kurulu ve PDFK Başkanları`nın bunu kamuoyuna açıklaması gerekir. Neden bu çifte standart, hangi saiklerle cezalar indiriliyor ve cevazlar veriliyor, bunu bilmek hepimizin hakkı. Bu açıklamayı yapmak zorundalar. Çağrımın yankı bulacağını düşünmüyorum; çünkü şimdiye kadar yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. 'şeklinde konuştu.


TARAFTARLARIMIZ DAHA DİKKATLİ OLMALI
Daha sonra taraftara da çağrıda bulunan Akpınar, 'Taraftarımız her zamankinden daha fazla dikkat etmesi gerekir; çünkü bundan sonra alacağımız her cezada sahamız kapanır. Dolayısıyla hepsini sükünete davet ediyorum. Beşiktaş her maça kazanmak için çıkıyor. Takımımıza güveniyoruz. Çirkin ve kötü tezahürattan dolayı bundan sonra her maçta sahamız kapanacaktır. Bu nedenle taraftarımızından azami dikkati göstermelerini istiyoruz. 'dedi.