UEFA Ve FIFA'yı Nasıl Bırakırım!

Turgay Şeren'e TFF başkanlığı için 'Yeşil ışık' yakan Şenes Erzik, gönlünden geçenleri anlattı

  TFF başkanlığını her Türk düşünür. Ama mümkün gözükmüyor. FIFA'nın 208, UEFA'nın 53 üyesi var. Siz yönetiyorsunuz bu ülkeleri. Önemli bir güç. Belli bir yere gelmişsiniz, bırakmak olur mu?

Futbol camiası dün Turgay Şeren'in UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik haberiyle çalkalandı.
Şeren'e 'Ortam olursa, herkes beni isterse tabii ki ülkem için seve seve başkanlığı düşünürüm' diyen Erzik, bunun detaylarını anlattı, futbol ortamından şikayetlerini dile getirdi...

KOMİTELERİN BAŞINDAYIM
Futbol Federasyonu başkanı olmayı düşünüyor musunuz?
- Futbol federasyonu başkanlığını her Türk düşünür. Ancak benim için şu an mümkün gözükmüyor. Çünkü dışarda vazgeçemeyeceğim belli görevlerim var. İçeride de zaten böyle bir ortam yok. Turgay Kaptan'ın (Şeren) yazdıklarını okudum. Şunu söyleyeyim, sadece dost sohbetiydi. O gönlünden geçenleri söyledi, ben de...
Ya kulüpler isminizde birleşip size gelip 'başkan olun' derse?
- Varsayımlar üzerine hiç konuşmayalım.
Öneriniz var mı peki?
- Hep birlikte genç başkan bulalım. Benim yaşım 70'i geçti. Bu saatten sonra çok zor artık... Yeni, uzun süre başkanlık yapabilecek, Türk futbolunda uzun yıllar hizmet edebilecek birisi.
Uluslararası görevlerden vazgeçmeniz mümkün mü?
- Nasıl vazgeçeyim.. Komitelerin başındayım.. FIFA'nın 208 üyesi var. UEFA'nın 53... Bu, tüm ülkelerin size bağlı olması anlamına geliyor. Siz yönetiyorsunuz bu ülkeleri. Önemli bir güç. Kolay kolay elde edilebilir değil. Belli bir yere gelmişsiniz, bırakmak olur mu?
Peki hem UEFA-FIFA'da hem de TFF'de görev yapamaz mısınız?
- Teknİk olarak bu mümkün değil. UEFA'nın, FIFA'nın olmazsa olmazı var. O da federasyon başkanlığı... İki görev aynı anda olamıyor. Ben 8 yıl federasyon başkanlığı yaptım biliyorsunuz; sonra bırakıp UEFA'daki görevlerime odaklandım. İkisini aynı anda yapmanız mümkün olmuyor.
Şu anki ortamı nasıl buluyorsunuz, size süreçte inanılmaz bir baskı var?
- Hem içerideki hem dışarıdaki futbol ortamından gerçekten bıktım. O kadar kritik dönemlerden geçiyoruz ki, kimse bunun farkında değil.
Evet, sizin Türkiye için bir şey yapmadığınızı iddia edenler bile var...
- 20 yıldır Avrupa'da, dünyada neler yapıyorum ama kimseye anlatamıyorum! Ülkem için öyle şeyler yapıyorum ki birileri 'el öptü, çözüldü' diye bakıyorlar. Öyle şey olur mu? Ben (Türk futbolu için) neler yaptığımı anlatamam ki. Nasıl anlatayım?
Olağanüstü Genel Kurul'da UEFA temsilcisi olmanızın anlamı ne?
- UEFA'nIn Genel Kurul'da görev vermesi güven demek, saygı demek. Bu noktaya kolay mı geliniyor?