TFF'de Yapılandırma Projesi Devam Ediyor

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) başlattığı kurumsal verimlilik ve yeniden yapılanma çalışmalarının devam ettiği açıklandı.

  TFF`den yapılan açıklamada, vizyoner bir bakış açısıyla, en doğru kurum yapılanmasını oluşturabilmek için başlatılan projede ilk aşamanın tamamlandığı bildirildi.

Açıklamada, Yapılandırma Projesi için alanında dünyanın en saygın yönetim danışmanlığı, teknoloji ve dış kaynaklar firmalarından Accenture`un seçildiği, 24 Ekim`de başlayan çalışmanın ilk aşaması ocak ayı sonunda tamamlandığı belirtilerek, ``Bu süre içerisinde TFF ve Accenture iyileştirme yapılacak alanları tespit etti ve `Organizasyonel model` ele alınarak dünyanın önemli ülke federasyonları karşılaştırmaları ve en iyi uygulamalar değerlendirildi. Daha sonra `Birimlerin operasyon modeli` kararlaştırılarak hedeflenen yapıya ulaşmak için gerekli kurumsal yönetim modeli ortaya konuldu`` denildi.

Yaklaşık 3 aylık yoğun çalışma kapsamında, Accenture firmasının tüm birim yöneticilerinin ve TFF bölge müdürleri ile tek tek görüştüğü, proje için yönetim kurulu içerisinden ``Yeniden Yapılandırma Komitesi`` oluşturulduğu ifade edildi.

Komitede yer alan Hüsnü Güreli, Erhan Kamışlı ve Kemal Olgaç`ın toplantılara liderlik ettiği, 80`i aşkın bu görüşmenin sonunda tutulan raporlar ve analizlerin periyodik olarak ilgili yönetim kurulu üyeleri ve TFF İcra Kurulu ile paylaşıldığı kaydedildi.

Bu arada, TFF İcra ve Yönetim Kurulu`nda kabul edilen modelin, daha önceden de planlandığı gibi 1 Şubat tarihi itibariyle hayata geçtiği açıklandı.

Güreli: ``Proje sürecek``

Mehmet Ali Aydınlar`ın istifasının ardından TFF başkanlığını vekaleten yürüten Hüsnü Güreli, bugün ve gelecek için çok önemli olan projenin süreceğini söyledi.

Güreli, istikrarlı ve güçlü bir yapının sağlanması için yeniden yapılanmanın gerekli olduğunu vurgulayarak, ``İcra Kurulu üyesi olarak başından beri parçası olduğum proje tüm hızıyla devam ediyor. Sayın Mehmet Ali Aydınlar`ın başlamasını sağladığı ve büyük emek verdiği çalışmanın ilk aşaması tamamlanarak hayata geçirildi. Bu çalışma, sadece bugünü değil futbolun gelecekteki kurumsal yapısının da temelini oluşturuyor. Sürdürülebilirlik ilkesi gereği, bu yönetimce başlatılan işler planlandığı seyir ve akışında devam edecektir`` ifadelerini kullandı.

-Proje, FIFA`da anlatıldı-

TFF tarihinin en kapsamlı yeniden yapılandırma çalışması olan projenin, bu hafta FIFA`ya da anlatıldığı bildirildi.

Avusturya`nın başkenti Viyana`daki FIFA Avrupa Bölgesi Genel Sekreterler toplantısında TFF Genel Sekreteri Ebru Köksal`ın, ``Organizasyonel Transformasyon-İnsanları değişime nasıl yönlendirebiliriz`` bölümünde özel davetle ``TFF Yeniden Yapılanma Projesi`` başlıklı bir sunum gerçekleştirdiği kaydedildi.
 

Kaynak: AA