Özat: Ligde Kalma Sorunumuz Yok

Eskişehirspor’a sahasında 3-2 mağlup olarak son 12 maçtır kazanamayan Manisaspor’un Teknik Direktörü Ümit Özat, Manisaspor’un ligde kalıp, kalmama ile ilgili sorununun hiçbir zaman olmayacağını söyledi.

  Maç sonunda düzenlediği basın toplantısında konuşan Manisaspor Teknik Direktörü Özat, bakıldığı zaman Eskişehir maçıyla ilgili söyleyecek bir şeyin olmadığını bildirdi.

İki haftadır karşı karşıya, iki maçta kaçırdıkları toplam 7-8 tane gol pozisyonu varken, birinde 90 dakikada yedikleri gol ile hem mağlup olduklarını hem de 10 kişi kaldıklarını hatırlatan Özat, “Bu maçta da üç tane yan toptan gol yedik. Çok fazla geçmişle ilgili konuşmak istemiyorum ama biz şurada takımla 6-7 gündür beraberiz. Bizim tabi birbirimizi anlamamız, bizimde oyun anlayışımızı bir şekilde oyunculara anlatmamız her ne kadar zamanımız kısa olsa da zaman alacak. Biz bu sıkıntıları bilerek geldik. Kalkıp ta bahane aramanın çok fazla bir anlamı yok. Söyleyecek tek şey var. Üzüldüğüm şey iki maçta da kendi hatalarımızla yeniliyoruz. Yani rakibin böyle çatur, çutur top oynayarak gelip de kalecimizle karşı karşıya kalıp bir takım goller kaçırsa çok fazla üzüntü duymayacağım. Rakip en azından 'eze eze yendi 'diyeceğim. Ama rakibiniz yeniyorsa da rakibinizi tebrik etmekten başka bir yok. Önümüzde bir Ankaragücü maçı var. Onu alıp, bir an önce rahatlayıp pazardan pazara geçtiğimiz dönemde de eksiklerimiz yönünde daha fazla çalışacağız.” dedi

Manisaspor 'un ligde kalıp, kalmama ile ilgili bir sorununun hiçbir zaman olmayacağını belirten Özat, “Bizi tanımak derken, neticede bu takımın iki yıldır gelen bir oyun anlayışı var ve bu takımdan her ne kadar bu sene itibariyle çok fazla katkıları olmasa da Mehmet Güven, Sımpson ve Yigit Gökoğlan gibi üç tane tecrübeli oyuncu ayrıldı. Bu günde takıma daha sizin iki günlük antrenmanınıza gelmiş, iki tane oyuncu var. Onlarında çok kaliteli oyuncu olduklarına inanıyorum. Neticede evet hatalar var. Şimdi zaten buradan ilk işimiz gidip önce bu maçın analizini yapıp önümüzdeki maça konsantre olmak. Ne üzülmeye ne sevinmeye çok fazla vaktimiz yok. Şunu çok açık ve net ifade edebilirim ki Manisaspor 'un ligde kalıp kalmamasıyla ilgili en ufak bir sorunu olmayacaktır. Bundan herkesin emin olması lazım. Ama 12 maçtır süren bir seriyi de burada beş gündeki iki maçla yargılamak, sadece tek başına evet ben sorumluluk almaya her zaman hazırım, ama böyle adlandırmak çok doğru değil diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Manisaspor 'un yeni transferlerinden Cladıo Mejolaro, kaybettikleri için takım olarak üzgün olduklarını ancak kendisinin kaybettikleri için bir kat daha üzgün olduğunu söyledi. Mejolaro, “Çünkü bu benim ilk maçım olduğu için ben galibiyetle başlamak istiyordum. Ama duran toptan goller yedik. Bu kadar duran toptan goller yiyince gerçekten maç kazanmak çok zor oluyor ve sonuçta maçı kaybettik.” dedi.

Manisasporlu Ahmet İlhan Özek de bu maça mutlak galibiyet parolasıyla çıktıklarını ancak yenildiklerini söyledi.


Galip geleceklerine çok inandıklarını ve maça yeni hocaları Ümit Özat ile birlikte çok iyi hazırlandıklarını dile getiren Ahmet İlhan, “İki defa da öne geçtik ama anlamsız bir şekilde öne geçtikten sonra gol yedik. Son üç haftadır öne geçtiğimiz maçlarda kaybediyoruz. İki sefer öne geçtik ama skoru koruyamadık. Üç tane yan toptan şanssız bir şekilde yediğimiz gollerle yenildik. Üç gün sonra Ankaragücü maçı var. O maçı da inşallah kazanmak için sahaya çıkacağız ve Allah 'ın izniyle yendikten sonra üzerimizdeki bu kara bulutları dağıtıp tekrar seri bir galibiyet yakalamanın peşindeyiz. Çok çalışıp Ankaragücü maçına çok iyi hazırlanmamız gerekiyor ve o maçı da Allah 'ın izniyle kazanıp tekrar iyi bir çıkış yakalamak istiyoruz.” dedi.




ERSUN YANAL: GALİP GELDİKLERİNİ İÇİN SEVİNÇLİYİZ



Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, galip geldiklerini için sevinçli olduklarını söyledi. Galibiyetin sevindirici ama bakıldığı zaman galip gelirken yapmaları gereken şeylerin de olduğunu belirten Yanal, “Bundan önce oynadığımız maçlarda onları yapıp galip gelemediğimiz maçlar vardı. Çok yoğun bir tempoyla oynuyoruz. Hafta içi ve sonu oynadığımız karşılaşmalar, uzun yolculuklar, hava şartları, iklim derken oyuncuların üzerine hem psikolojim hem fiziksel yükler biniyor. Bu süreçte kaybedilen ve kazanılamayan, kazandığımızı düşündüğümüz maçı kaybetmek gibi bir süreçte yaşanınca elbette biraz gerginlikle galibiyet isteği olan stresin yönetilmesi de söz konusu oldu. Biz bugün bu sonucu almakla bu süreci bir yerde tam limitinde tamamlamış olduk. Oyun derseniz evet futbol adına bugün sahada atılan 5 gol var ki bunların hepsinde emeğimiz var. Attığımız gollerde takım olarak hepsinde atarken de yerken de varız. Ama sevindirici olan 3-2 kazanmaktı. Rakibimizin uzun süredir kazanamaması onların da gergin olması maça bir yerde etki etmiş oldu. Ama bizim için önemli olan kazanmayı başarmaktı, kazandık.” şeklinde konuştu.


Ligin artık üstüne doğru tırmanıp, olmaları gereken yere doğru gitmeleri gerektiğini belirten Yanal, “Biz bunu başından beri Eskişehirspor takımının hem oyun hem oyun disiplini hem de sonuca bağlı olarak gitmemiz gerektiğini hep söylüyorduk. Kaliteli oyuncularımız var. Oyuncularımızla da hep bu konuda fikir alışverişinde bulunuyoruz ama bunu sahada çok fazla uygulayamadık. Eskişehirspor hem oynayacak hem futbolun güzelliklerini ortaya koyacak hem de kazanacak demiştik. Bugün sadece kazandık. Oyunda arkasından gelecek.” diye konuştu.

Eskişehirspor 'un iki golüne imza atan Dıego Olıveıra, iki takımın da uzun zamandır kazanamadığını, bununda iki takım için de büyük bir stres oluşturduğunu söyledi. Eskişehirspor olarak sahada ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Dıego Olıveıra, “Daha çok inanan bizdik. Bundan sonraki haftalarda savaşmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Eskişehirspor 'u iyi yerlere getireceğiz.” dedi.

Koray Arslan da bu galibiyetin Eskişehirspor 'un çıkış maçı olacağına inandığını söyledi. Uzun bir süredir galip gelemediklerini aktaran Koray, “Ama biz biliyorduk özellikle Galatasaray maçından sonra oynadığımız üç maçta da ciddi anlamda rakipten daha iyi oynuyorduk. İyi pas yapıyorduk. Ama sonuç itibariyle futbol bir sonuç oyunudur, bunu yansıtamıyorduk. Bugün yine maça iyi başladık. İki tane yine şanssız gol yedik. Bugünkü artımız bu golleri çevirmeyi bildik. Ersun hoca ile üç puanla tanıştık. İnşallah bu çıkış maçımız olur. Temennimiz bu maçın bir serinin başlangıcı olması. Üç sonra İstanbul Büyükşehir Belediye maçı var. İnşallah ondanda iyi bir sonuç alarak iyi bir serinin başlangıcını yapmış oluruz.” diye konuştu.

Koray sakatlığıyla ilgili soruya, “Bu tempoda bu tür sakatlıklar oluyor. Hani Türk futbolunun belki şu andaki durumu çok iyi değil ama bizsiz de futbolcusuz da, futbol oynanmayacak. Bundan sonra inşallah bu kadar sık bir temponun içerisinde hava şartlarının kötü olduğu zamanda inşallah bu kadar sık futbol oynanmaz.” diye cevap verdi.