John Terry milli takım kaptanlığından alındı

İngiltere Futbol Federasyonu, hakkındaki ırkçılık iddiaları nedeniyle John Terry'yi milli takım kaptanlığından aldı.

  Premier League`in ilk yarısında oynanan maçta, Manchester United`lı Rio Ferdinand`ın kardeşi olan ve Queens Park Rangers forması giyen Anton Ferdinand`a ırkçı ifadeler kullandığı ileri sürülen Terry hakkında dava açılmıştı.

1 Şubat`ta görülen ilk duruşmada hakim, davanın Avrupa Futbol Şampiyonası bittikten sonra 9 Temmuz`da devam etmesine karar verdi. Şampiyonada final maçı 1 Temmuz`da oynanacak.

Manchester United`lı Evra`ya ırkçı ifadeler kullandığı gerekçesiyle Liverpool`lu Suarez`e 8 maç ceza veren İngiltere Futbol Federasyonu`nun üzerinde Terry ile ilgili iddialardan dolayı baskı oluştuğu ve yönetim kurulu üyelerinin büyük bir bölümünün Terry`nin kaptanlığının elinden alınmasından yana olduğu basına yansımıştı.

Futbol Federasyonu bugün 31 yaşındaki Chelsea`li futbolcunun milli takım kaptanlığını ikinci kez elinden aldı.

Terry, 2010 yılının Şubat ayında milli takımdan arkadaşı Wayne Bridge`in kız arkadaşıyla birlikte olduğunun basına yansımasının ardından milli takım kaptanlığını kaybetmiş, menajer Fabio Capello ikinci kaptan olan Rio Ferdinand`ı milli takım kaptanlığına getirmişti.

İtalyan teknik adam, 13 ay sonra 'Terry`ye yeterli cezanın verildiğini ' belirterek, İngiliz futbolcuya yeniden milli takım kaptanlığını vermişti.
 

Kaynak: AA