İngiltere'den Futbol

İngiltere Premier League takımlarından Chelsea'de forma giyen John Terry ile ilgili ırkçılık iddiaları, Terry'nin İngiltere Milli Takımı kaptanlığının ikinci kez elinden alınmasını gündeme getirdi.

  İngiliz basınında yer alan haberlere göre, İngiltere Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyelerinin büyük bir bölümü 31 yaşındaki futbolcunun milli takım kaptanı olarak kalmasından yana değil.

Ligin ilk yarısında oynanan maçta, Manchester United`lı Rio Ferdinand`ın kardeşi olan ve Queens Park Rangers forması giyen Anton Ferdinand`a ırkçı ifadeler kullandığı ileri sürülen Terry hakkında dava açılmıştı.

1 Şubat`ta görülen ilk duruşmada hakim, davanın Avrupa Futbol Şampiyonası bittikten sonra 9 Temmuz`da görülmesine karar vermişti. Şampiyonada final maçı 1 Temmuz`da oynanacak.

Chelsea`den ve milli takımdan arkadaşı Wayne Bridge`in kız arkadaşıyla birlikte olduğunun basına yansımasının ardından milli takım menajeri Fabio Capello tarafından 2010 yılının Şubat ayında Terry`nin kaptanlığı alınmıştı. İtalyan teknik adam, bir yıl sonra 'Terry`ye yeterli cezanın verildiğini ' belirterek, İngiliz futbolcuyu yeniden milli takım kaptanlığına getirmişti.

Öte yandan İngiliz futbolunda aynı dönemde yaşanan, Liverpool`lu Suarez`in Manchester United`lı Evra`ya ırkçı ifadeler kullandığı iddialarının ardından Futbol Federasyonu Suarez`e 8 maç ceza vermişti.


 

Kaynak: AA