Eskişehirspor Manisa'ya Acımadı

Spor Toto Süper Lig'in 24.haftasında Manisaspor sahasında ilk yarısını 2-1 önde kapattığı Eskişehirspor maçından 3-2 mağlup ayrıldı.

  Maça hızlı başlayan her iki ekip henüz ilk dakikalarda karşılıklı goller buldu. İlk yarıyı 2-1 önde kapatan Manisaspor, ikinci yarıda Santos`u duran toplarda tutamayınca sahadan 3-2 mağlup ayrıldı. Galibiyet hasretini 12 maça çıkartan Manisaspor`da tehlike sinyalleri çalmaya başladı

Maç sonrasında basın toplantısında konuşan Manisaspor Teknik Direktörü Ümit Özat, 'Söyleyecek bir şey yok. İki haftadır oynadığımız maçlarda 7-8 tane gol pozisyonu varken birinde 90.dakikada yediğiniz gol ile hem mağlup oluyorsunuz hem de 10 kişi kalıyorsunuz. Bu maçta da 3 tane yan toptan gol yiyoruz. Çok fazla geçmiş hakkında konuşmak istemiyorum. Burada takımla 6-7 gündür beraberiz. Bizimde oyun anlayışımızı, oyuncularımıza anlatmamız her ne kadar zamanımız kısa da olsa zaman alacak. Bu sıkıntılarıbilerek geldik, kalkıpta çok fazla bahane aramanın da anlamı yok. Üzüldüğüm tek şey son iki maçta da kendi hatalarımızdan dolayı kaybetmemiz. Rakibimizi tebrik ediyoruz. Önümüzde Ankara`da oynayacağımız maç var onu alıp biran önce toparlanıp eksiklerimiz üzerinde daha fazla çalışacağız 'dedi.

Manisaspor`un ligde kalıp kalmama gibi bir sorunu hiç bir zaman olmayacağını da belirten Özat, 'Ne üzülmeye ne de sevinmeye çok fazla vaktimiz yok 'diye konuştu.

Galip geldikleri için mutlu olduklarını kaydeden Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, şöyle konuştu: 'Bugün galip geldik mutluyuz ama galip gelirken yapmamız gereken şeylerde var. Çok yoğun bir tempo ile oynuyoruz. Hava şartları, iklim, saha şartları bir arada olunca oyuncularımızın üstüne hem fiziksel hem de psikolojik yükler biniyor. Bu süreçte kaybettiğimizi düşündüğümüz maçı kazanınca, elbette biraz gerginlik ve galibiyeti arzulama stresinin yönetilmesi söz konusu oldu. Biz bugün bu sonucu almakla bu süreci salt kısımda tamamlamış olduk. Futbol adına sahada atılan 5 gol var ki bunların hepsindeemeğimiz var. Sevindirici olan bugün 3-2 kazanmaktı. Rakibimizin uzun süredir kazanamaması maçın bir yerde oyun kalitesine etki etmiştir. Ama önemli olan burada kazanmamızdı, bizde kazandık. Eskişehirspor hem oynayacak hem futbolun güzelliklerini ortaya koyacak hem de kazanacaktır. Bugün sadece kazandık. ' Maçın ikinci yarısında attığı iki gol ile takımını galibiyete taşıyan Eskişehirsporlu oyuncu Santos, 'Sahada elimizden gelen herşeyi yaptık, daha çok inanan bizdik. Bundan sonraki haftalarda da savaşmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Eskişehirspor`u iyi yerlere getireceğiz 'dedi.

Eskişehirsporlu Koray Arslan ise 'Takımımız uzun bir süredir galip gelemiyordu. Ama özellikle Galatasaray maçından sonra biliyorduk ki rakiplerimizden daha iyi oynuyorduk fakat sonuca yansıtamıyorduk. Bugün yine maça iyi başladık. İki tane çok basit gol yedik. Bugünkü artımız bu golleri çevirmeye bildik. İnşallah bu maç çıkış maçımız olur 'ifadelerini kullandı.

Manisaspor`un yeni transferi Pitbull lakaplı Mejolaro da, 'Benim ilk maçım olduğu için galibiyet ile başlamak istiyordum ama duran toplardan goller yedik. Böyle olunca maçı kazanmak çok zor oluyor, üzgünüz 'diye konuştu.

Maçta Eskişehirspor filelerini havalandıran Manisaspor`un genç oyuncusu Ahmet İlhan Özek ise 'Maça mutlak 3 puan parolasıyla çıkmıştık. Yeni hocamız ile birlikte çok iyi çalışmıştık. İki defa öne geçtik ama anlamsız bir şekilde son 3 haftadır öne geçtiğimiz maçları kaybediyoruz. Şanssız bir şekilde yenildik. 3 gün sonra Ankaragücü maçımız var. O maçı inşallah kazanarak üstümüzdeki kara bulutları dağıtıp seri galibiyetlere başlamak istiyoruz 'dedi.  

Kaynak: İHA