Barkodlu Parkartı Açanlara Ceza

Bank Asya 1. Lig'de, geçen hafta pazar günü oynanan Karşıyaka ile Göztepe derbi müsabakasında, Karşıyakalı taraftarların bulunduğu tribünde açılan küfür içeren barkodlu pankart açan 3 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

  Maçın ardından Göztepeli taraftarların çıkardığı olaylar sebebiyle 82 kişi gözaltına alınmış ve haklarında yasal işlemlerin yapılmasının ardından serbest bırakılmıştı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, maç esnasında Karşıyaka tribünlerinde açılan barkodlu pankartın, dijital ortamda çözüldüğünde rakip takıma ve taraftarlarına yönelik çeşitli dillerde küfür içerdiği yönündeki bilgi üzerine, inceleme başlattı. Barkod pankartı maç sonunda polis tarafından yapılan incelenmesi sonucu Göztepe kulübü aleyhineküfür ve hakaret içerdiği belirlendi. Polis, elinde bulunan görüntülerde söz konusu pankartı ve açanları tespit etti. Görüntülerde kimlikleri belirlenen İ.T.D., S.D. ve A.B.D hakkında işlem yapıldı.

Sorumlular hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun ``Spor Ahlakına Aykırı Pankart Açma`` suçundan işlem yapılacağı öğrenildi.  

Kaynak: İHA