Adnan Öztürk'ten Çarpıcı Açıklamalar

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile başkan vekilleri Göksel Gümüşdağ ve Lutfi Arıboğan'ın istifasıyla, Türk futbolunu kaosa çekmek isteyenlerin amaçlarına ulaştıklarını söyledi.

  Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, TFF`de yaşanan süreç ve Galatasaray`la ilgili çıkan haberlerle ilgili GS TV`de katıldığı 'Gündem 'programında açıklamalarda bulundu. Öztürk, 3 Temmuz`dan buyana yaşanan süreçte TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve yönetim kurulunun yıprandığını belirterek, 'Olağanüstü genel kurulda iki kulübümüz tarafından istifaya davet edilen TFF yönetiminin, Kulüpler Birliği tarafından yapılan `hayır başkan. Sizin ve yönetiminizin kalmasını istiyoruz` mesajı çokönemliydi. Fakat ne yazık ki Türk futbolunda kaos yaratmak isteyenler, `cambaza bak` stratejisi yapmak isteyenler oldu. Mehmet Ali Aydınlar da çok iyi niyetli ve çok duygusal bir insan. Bu süreç içerisinde de psikolojik olarak, fizik olarak çok yoruldu ve istifa etti 'dedi.

'GALATASARAY`I KAOSA ÇEKİP GÜNDEM DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR '
27 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek TFF Seçimli Genel Kurul öncesinde Galatasaray`ı da tartışmaların içerisine çekerek gündem değiştirmek isteyenlerin olduğunu belirten Öztürk, 'Şu an önümüzde Türk tarihinin, Türk futbol tarihinin 15 Nisan tarihine kadar en önemli dönemini beraberce yaşayacağız. Mehmet Ali Aydınlar ve ekibi de iyi niyetle bir şeyleri kırıp dökmeden, Spor Toto Süper Lig`i dağıtmadan, ekonomik konulara biraz fazla hassasiyet göstererek, biraz da küme düşme olmasa ne iyi olurdu gibioldukça iyi niyetli bir süreç içerisinde konuyu o güne kadar getirmişti. O güne gelindikten sonra TFF, ben istifa etmiyorum ve arkamda genel kurul var dedikten sonra bu süreci zaman yaymak, kaos yaratmak ve `cambaza bak` stratejisi yapabilmek için herhalde baskılar yapıldı ve Sayın Mehmet Ali Aydınlar görevi bırakmak durumunda kaldı. Bunun ayrıntılarını ileride öğreneceğiz. Bu süreç içerisinde Galatasaray`a bazı kulüp başkanları ve yöneticileri tarafından çeşitli sataşmalarda bulunuldu. Ben bunlarıizliyorum ve iddia ediyorum ki bu sataşmalar gün geçtikçe artacak. Çünkü bu sataşmalarla gündemin içine Galatasaray`ı da çekerek, ortamı gererek ve çok ciddi bir kaos ortamı varmış gibi göstererek kamuoyunun gözünden TFF`nin yeni başkanı ve yönetim kurulunun seçimiyle ilgili hedefleri şaşırtmaya çalışacaklar. Galatasaray camiası olarak, yönetim kurulu olarak ve taraftarlar olarak biz bu oyunun içine düşmeyiz. Bugüne kadar ki yapılan sataşmalara da gerek görmediğimiz için cevap vermedik. Bundan sonra dacevap vermeye gerek görmeyeceğiz. Gerek görmeyeceğiz ama tabi bu sataşmaların limitleri de önemli. Şu anda Türkiye`de futbol camiasının önünde başkan seçimi için belki de ilk defa çok önemli bir kriter çıkacak. Başkan adayları bir tane mi olur veya fazla mı olur bilemeyiz ama bu başkan adaylarından Türk futbolunun hem kulüpler bazında hem de milli takım bazında, Avrupa futbolundan bir dakika bile ceza almayacak şekilde bir eylem planı mı yapacak yoksa gelecek olan başkan ve yönetimi `gerekirse UEFA ilekavga ederiz. Hiç birimiz Avrupa kupalarına gitmeyiz` gibi sözler mi edecek bunu göreceğiz. Bu durum yavaş yavaş da dillendirilmeye başlandı 'diye konuştu.

'İKİ TANE EVRAK GELMEMİŞ, GÖRMEMİŞ, BUNLAR TAMAMEN SUNİ GÜNDEM OLUŞTURMAKTIR '
Sarı-kırmızılı yönetici, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar`ın istifa gerekçelerinden olan UEFA`dan gelen belgeler hakkında da konuşarak, 'Kasım ayının başlarında Türk futbolu sele kapılmış giderken birileri bu bardağın içinde bir fırtına kopartayım stratejisiyle o biraz gayriciddî oluyor. Çünkü bugünlerde bahsedilen konu bir takımımızın açtığı tazminat davaları. Ben hukukçu değilim ama o tazminat davalarındaki iki tane evrak gelmemiş gitmiş, görmemiş, bilmemiş gibi. Bunlar tamamen suni gündemoluşturmaktır. Tamamıyla sebep yaratmaktır. Demin söylediğim gibi bunlar `cambaza bak` stratejisidir. Şu anda konuşulan evraklarla Türk futbolunun önündeki risklerin, Türk futbolunun içinde olduğu tehlikenin uzaktan yakından bir alakası yoktur 'şeklinde konuştu.

'STRATEJİ MÜMKÜN OLDUĞU KADAR ÇOK GÜRÜLTÜ ÇIKARMAK '
27 Şubat`taki Türkiye Futbol Federasyonu Başkan ve Yönetim Kurulu seçimlerine kadar galatasaray`ı gürültü ve kavganın içine çekmek isteyenlerin olduğunu ifade eden Adnan Öztürk, 'Strateji mümkün olduğu kadar çok gürültü çıkarmak, mümkün olduğunca spekülasyon çıkarmak, mümkün olduğunca tartışma ortamını germek olacaktır. Bunun da en direkt yollarından biri Galatasaray`ı bu tartışmaların içine çekmek olacaktır. Ben burada iddia ediyorum, değişirse sevineceğim ama değişmezse de çok şaşırmayacağım; bundansonra bu stratejiyi yapan kulüpler bol bol Galatasaray`a sataşacaklar. Bol bol Galatasaray`a laf atacaklar. Biz de bu stratejileri yakından takip ediyoruz. Bugüne kadar duruşumuzu da Türkiye kamuoyu biliyor. Hatırlıyorsunuz zamanında ispiyoncu dediler, onu dediler, bunu dediler, biz de böyle kalitesiz söylemlerle muhatap olmayız dedik. Dolayısıyla biz de Galatasaray olarak ilk gün söylediğimizi sonuna kadar devam ettireceğiz 'ifadelerini kullandı.

'UEFA`NIN OLMAZSA OLMAZ ŞARTI PLAY-OFF`A KATILACAK 4 TANE TAKIMIN ŞAİBESİZ OLMASI '
Şike soruşturmasında TFF`nin play-offlardan önce karar vermesi gerektiğini vurgulayan Öztürk, 'Şimdi bugünden aklında olan başkan adayı şudur, budur demek doğru olmaz. Çünkü daha 27 Şubat`a oldukça uzun 3 haftaya yakın bir süre var. Şimdi burada Türkiye`de kamuoyunun dikkatini vermesi gereken bir tane kırmızıçizgi var. Ben bu evrakın resmi olarak da geldiğini biliyorum. Resmi olarak da bu sayın Futbol Federasyonu başkanımız tarafından da deklare edildiği için burada söylemekte hiçbir sakınca yok.UEFA`nın olmazsa olmaz şartı play-off`a katılacak 4 tane takımın şaibesiz, 4 tane takımın hiçbir şekilde tartışmaya mahal vermeyecek takımlar olmasını istiyor 'dedi.

'KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKANI`NI İSTİFAYA DAVET EDECEĞİM '
26 Ocak`ta yapılan Genel Kurul`da Kulüpler Birliği vakfı Başkanı Yıldırım Demirören`in açıklamalarına da değinen Öztürk, Demirören`i Salı günü yapılacak toplantıda istifaya davet edeceğini açıkladı. Öztürk, Yıldırım Demirören`in söylemlerine katılmadığını ifade ederek, 'Kulüpler Birliği başkanımız Ankara`daki genel kurulda o genel kurulun sabahki kısmı başlamadan önce Kulüpler Birliği bir toplantı organize etmiş. Ben o toplantıya geç bir şekilde davet edildim, onu da anlayabiliyorum! Oradaki söylemlerdekarar vermek için yargı sürecinin sonunu bekleyelim, UEFA bizi sıkıştıramaz, sıkıştırsa da UEFA`yla da kavga ederiz gerekirse, Avrupa`ya da gitmesek n`olur ki gibi söylemler olmaya başladığı zaman ben söz aldım. Dedim ki beyler Türk futbolunun Avrupa`dan olmazsa problem değildir, gerekirse de böyle yaparız diye fikirler üretilen, karar verilmeye çalışıldığı bir masada bizim Galatasaray olarak işimiz olmaz dedim ben toplantıdan çıktım gittim. Devamında bu söylemler biraz daha karara bağlanmış ki daha önceUEFA`dan alınan küme düşme olmasın ama puan silmeyle bu işi halledelim önergesinin geri çekilip, yargı sonucu beklensin ki Mehmet Ali Aydınlar ve ekibi de orada biraz tabiri caizse şoka girdiler. Bu söylemin devamında Kulüpler Birliği başkanı çıktı ki ben ön sıranın bir arkasında oturuyordum. Bir söylemde bulundu. Kulüpler Birliği Başkanı, Mehmet Ali Aydınlar ve ekibini istifaya davet etti. Şimdi siz Kulüpler Birliği toplantısında bunu gündem maddesi yapıp, bu konuyu bütün kulüplerle konuşmadan, tartışmadanve 18 kulübün ortak kararı olmadan bu kadar hayati bir dönemde bu kadar hayati bir kararda çıkıp orada Kulüpler Birliği Başkanı olarak federasyon başkanını istifaya davet edemezsin. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil. Şimdi onun şaşkınlığını yaşarken Pazar sabahı gazetelerden bir tanesinde beyanatını gördüm Kulüpler birliği başkanının; `Hiçbirimiz Avrupa`ya gitmeyelim.` Zaten Avrupa`ya gitmeyelim istifaya davet etmenin stratejik devamıdır. Türk futbolunun gelişmesini hiçbirimizin Avrupa`ya gitmemesiolarak görüyorsa ben her ortamda söylediğim için bu ortamda da tekrar edebilirim. Bu mantalitedeki Kulüpler Birliği Başkanı`nı ben ilk toplantıda istifaya davet edeceğim. Bunu da çok samimi ve net söylüyorum. Spor-Toto Süper Lig kulüplerinin Türk futbolunu ileriye taşımak için kurduğu bir vakfın başkanı `gerekirse hiç birimiz Avrupa`ya gitmeyelim` diyemez. Eğer onu diyorsa bence güven tazelemelidir. Ben de Kulüpler Birliği`nde bir seçim olması için resmi talebimi söyleyeceğim 'diye konuştu.

'BİZİM YÖNETİM KURULUNDA İLİŞKİLERİMİZ ÇOK İYİDİR '
Son zamanlarda basın yayın kuruluşlarında çıkan `Galatasaray`da iç karışıklık var` tarzı haberlere de tepki gösteren Öztürk sözlerini şöyle tamamladı: 'Galatasaray güllük, gülistanlık bir 2011 senesi geçirmedi. Galatasaray`da çok ciddi bir sıkıntı, mali genel kurul yaşandı. Biliyorsunuz sportif açıdan başarısızlık vardı, stadın açılışı vardı. Galatasaray öyle bir dönem geçirdi ki iyi, kötü, güzel, çirkin hepsi birbirine girdi. Hatta ben ona travma geçirdi diyorum. Galatasaray bir travma geçirdi. Camia olarak biz bu travmayı çabuk atlattık. Seçim oldu, Fatih Terim takımın başına geldi, herhalde birileri Galatasaray`ın bu kadar çabuk toparlanabileceğinihesaba katmamış ve rahatsız oldular. Rahatsız olup böyle uydurma haberlerle kulübü nasıl karıştırırız diye uğraşıyorlar ancak bunlar çok ucuz numaralar. Bizim yönetim kurulunda ilişkilerimiz çok iyidir. Biz de Galatasaray hiyerarşisi içinde, kurumsal bir hiyerarşi içinde ilişkilerimiz çok iyidir. Galatasaray`da tartışmalar olabilir; bu kurumsal hiyerarşi ve saygı çerçevesi içinde olur. Ancak ne Sedat Doğan, ne Ali Dürüst, ne Fatih Terim`le yönetim kurulunda kimsenin sorunu yoktur. Bugün bahsettiğiniz Takvimgazetesi tadını biraz kaçırmış. Bu tür haberleri yapan arkadaşları biraz daha terbiyeli olmaya davet ediyorum. Şimdi magazini ciddiye almıyoruz ve cevap vermiyoruz. Bu tip ufak politikalarla polemik yaratmaya çalışanları da dikkate almıyoruz ama biraz terbiye sınırlarına dikkat etmeliler. Bazı gülüp geçtiğimiz ciddiye almadığımız zamanlar oluyor ama böyle iki kardeşimiz için gerçekten bunlar yakışmıyor. Dolayısıyla Galatasaray kamuoyu ve taraftarı yakalanan bu ivmeyi tekrar söylüyorum; Galatasaray yenidenTürk sporunun öncülüğüne soyunmuştur ve bunu uzun yıllar götürecektir. Onu bozmak isteyenler var ancak biz güler geçeriz. ' 

Kaynak: İHA