Türkiyeslovakya Maçının Ardından

Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ''İlk yediğimiz gol öncesi yakaladığımız iki pozisyonu gole çeviremedik'' dedi

Avcı, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, 2-1 yenildikleri Slovakya karşısında oyuna istekli ve tempolu başladıklarını, ilk bölümlerde pozisyonlar da ürettikleri söyledi. Slovakya'nın, iki kanat oyuncusunun etkili oyunuyla sonuca gittiğini ifade eden Avcı, ''İlk yediğimiz gol öncesi yakaladığımız iki pozisyonu gole çeviremedik. Özellikle böyle bir rakibe karşı oyunu daha fazla daraltmamız gerekiyordu. İkinci yarıda zaman zaman oyun disiplininden kopmalar oldu. Zaman zaman ağır oynadık. Oyunu kenarlara iyi taşıdığımızda daha etkili olduk'' diye konuştu. Avcı, eylül ayına kadar oynayacakları 6 hazırlık maçında tespit ettikleri eksikleri giderme yönünde ciddi çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Bir gazetecinin, ''5 oyuncuyu ilk kez milli formayla tanıştırdınız. Kazanarak başlamak için tecrübeli bir kadro tercih etmek daha doğru olmaz mıydı?'' sorusunu, ''Tecrübeli oyuncularla oynamak kazanma garantisi veriyor mu? Biz geleceğe yatırım yapıyoruz. Eksik yerlerimiz var ve bunları geliştireceğiz. Bu akşamki maçı kazansaydık da yine eksikleri konuşacaktım'' diye yanıtladı. ''Zaman zaman iyi oyun vardı, ancak eksikler de gözden kaçmadı.

Önümüzdeki süreçte bu eksiklerin giderilebileceğine inanıyor musunuz?'' sorusu üzerine Avcı, ''Bu akşam 5-6 oyuncu ilk kez milli takımda oynadı. 2-0 yenik duruma düştükten sonra oyuncularım maçı çevirmek adına zaman zaman oyun disiplininden uzaklaştı. Bunun olmaması gerekiyordu. Ancak ben oyuncularımın iyi niyetini, çabasını ve sahada ne vermek istediğini gördüm'' değerlendirmesinde bulundu. Avcı, ''Abdullah Avcı'nın milli takımı nasıl olacak?'' sorusunu ise, ''Çabuk oynayan, rakibi rahatsız eden, rakip ceza sahasında sayısal olarak daha fazla oyuncuyla bulunan bir takım olacak. Bu takımla ancak 2 gün beraber olabildik. 6 hazırlık maçı yapacağız. Eylül ayına kadar bu resmi, sahaya yansıtmaya çalışacağız'' diye yanıtladı.

Kaynak: AA