Tkbl'de Derbi Maçın Ardından

Fenerbahçe, Beşiktaş galibiyetiyle maç fazlasıyla lider durumda bulunan Galatasaray'dan koltuğu devraldı

Düşme hattından kurtulmak isteyen Beşiktaş'ın 4 maçlık galibiyet serisi, Fenerbahçe karşısında son buldu Yabancı madde atılması ve küfürlü tezahürat nedeniyle bitime 1 dakika kala maça 15 dakika ara verilmek zorunda kalındı. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ndeki derbi müsabakasında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 71-65 yenerken, maç fazlasıyla lider durumdaki Galatasaray'dan da koltuğu tekrar devraldı.

Ligin son sıralarında yer alan ve düşme hattından kurtulma mücadelesi veren Beşiktaş'a karşı oldukça zorlu bir karşılaşma oynayan Fenerbahçe, yıldız oyuncularından Penny Taylor'un 21, Angel McCoughtry'nin 18 ve Ivana Matovic'in 16 sayılık performanslarıyla sonuca gitmeyi başardı. Ligin 20. haftası geride kalırken, sarı-lacivertliler, 37 puan ve averajla Galatasaray'ın önünde liderliğini sürdürdü.

Öte yandan, karşılaşmanın ikinci yarısında, sarı-lacivertli oyuncu Matovic'in topu ayağıyla Beşiktaş bench'ine doğru vurması, kısa süreli gerginliğe neden oldu. Siyah-beyazlı oyuncular ve teknik heyet buna tepki gösterirken, araya giren hakemler ortamı yatıştırdı. -Beşiktaş'ın serisi bitti- TKBL'de düşe hattından kurtulmaya çalışan Beşiktaş'ın Fenerbahçe karşısında aldığı yenilgi, 4 maçlık galibiyet serisinin de sonlanmasına neden oldu. Siyah-beyazlılar; Kayseri KASKİ, Samsun Basketbol, Botaş ve Tarsus Belediyesi galibiyetlerinin ardından, Fenerbahçe'ye karşı mağlup olmaktan kurtulamadı.

-Maça ara verilmek zorunda kalındı-

Karşılaşma, Fenerbahçe taraftarlarının sahaya yabancı madde atması ve küfürlü tezahürat yapması nedeniyle bitime 1 dakika kala durduruldu. İkinci yarıda 3 ayrı zamanda sahaya rulo konfeti atılması nedeniyle 2 kez uyarı anonsları yapılırken, bitime 1 dakika kala bu kez küfürlü tezahürat yapılması üzerine, karşılaşmanın başhakemi Rüştü Nuran, oyunu durdurdu ve soyunma odasına gitti. Sakinleştirme çabalarına karşın küfürlü tezahüratlar verilen arada da devam etti ve saha kenarında bekleyen Beşiktaş takımı da soyunma odasının yolunu tuttu. Anonslarla, durumun devam etmesi halinde salonun boşaltılacağı taraftarlara duyuruldu ve 15 dakikalık bir duraklamanın ardından müsabaka tekrar başladı.

Kaynak: AA