Çanakkale Amatör Ligde Bir Nijeryalı

Çanakkale Süper Amatör Lig'de şampiyonluk mücadelesi Yeni Çanspor'un Nijeryalı başarılı golcü oyuncusu Stephen Francis Orizu ilçenin sembolü oldu.

1982 yılında Nijerya'da dünyaya gelen Stephen Francis Orizu, 16 yaşındayken Valencia takımının altyapısında yer aldığını belirterek, 'Nijerya'da futbola karşı merak çok fazla. Bu sebeple küçüklükten bizler futbola ilgi duyuyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde de Nijerya'dan çok önlü futbolcular var. 2007 yılında Valencia'nın alt yapısındayken şuan Beşiktaş'ta futbol oynayan Fernandes transfer edilmişti. O yıllarda Fernandes ile alt yapıda antrenmanlara beraber çıkmıştık. Ayrıca Türkiye'de bir dönem futboloynayan Emenike ile de Nijerya'da aynı bölgede büyüdük. Onunla da yakın arkadaşlığım var ' dedi. Valencia'nın altyapısında yer aldıktan sonra Kıbrıs'a giderek burada 2. Lig de mücadele ettiğini de belirten Stephen Francis Orizu, 'Kıbrıs'ta futbol oynarken Türkiye'deki bazı menajerler ile tanıştım. İlk önce Boluspor'la görüşmek için Türkiye'ye geldim. Burada menajer ile ilgili bir sorun çıktı. Daha sonra İzmirspor'da futbol oynayan bir arkadaşımın menajeri ile tanıştım. Ancak onlar da Bölgesel Amatör Ligdeydiler. Türkiye'de kalma konusunda sıkıntı olduğundan bu konuyu aşamadım. Bunun ardından başkabir menajer Çanspor'un bu konuyu halledebileceğini söyleyince Çanakkale'nin Çan ilçesine geldim. Burası çok küçük şirin bir yer. Kısa sürede buraya adapte oldum ve çok mutluyum. Takımın başarısı için elimden gelen çabayı gösteriyorum ' şeklinde konuştu.

Öte yandan Yeni Çanspor yönetiminden Mehmet Arıcı ise süper amatör ligde yabancı bir futbolcu oynatmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, 'Stephen Francis Orizu, iyi bir forvet oyuncusu. İlçemize de kısa sürede adapte oldu. Çan halkı kendisini çok seviyor. Biz onu kendi ailemizden birisi gibi düşünüyoruz ve ona anne babalık ediyoruz. Takıma büyük faydasının olduğu futbolcumuzun her zaman yanındayız ' ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA