Dağcıların Erzurum’da Kış Kampı Sona Erdi

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından Erzurum Konaklı Kayak Merkezinde düzenlenen 'İleri Seviye Kış Gelişim ve Eğitim Kampı' sona erdi.

Türkiye 'nin çeşitli illerinden gelen dağcılar Konaklı da kar kalınlığının yaklaşık 3 metreyi bulduğu alanda kamp yaptılar.

Dağcılar kampta 10 antrenör eşliğinde çığ, krampon kullanma, karda ve buzda emniyet alma teknikleri gibi uygulamalı dersler gördü. Dağcılar kampta geceyi kar ve buz üzerine kurdukları çadırlarla, iglolar da geçirdiler.Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, 86 sporcunun 10 antrenör tarafından eğitildiğini belirtti.

Kampta dağcılara, karakışta hayatta kalma dersi verildiğini ifade eden Karaca, 'Dağcılar, kış koşullarında beslenme, barınma, hayatlarını sürdürme dersleri aldı. Sporcular ısının sıfırın altında 40 dereceye kadar düştüğü gecelerde iglo ve bireysel çadırlarında kaldı. Beslenmek için zaten her dağcı altı günlük kumanyasını yanında getirdi. Kendi çadırında kendi pişirdiği yemeklerle beslendiler. Diğer ihtiyaçlarını da doğa koşullarında nasıl karşılaması gerektiği öğretildi. Ayrıca her kursiyer, en az bir gece çadırından çıkarak iglo da geceledi. Sporcularımızı doğada karşılaşacakları zor koşulların üstesinden gelmeleri için hazırladık ' diye konuştu.

Kaynak: İHA