Beytullah'ın, Şampiyonluk İçin Engeli Yok

İki kolu olmayan ve bir bacağı diğerine göre kısa olan Engelliler Milli Takım sporcusu Beytullah Eroğlu, azmiyle görenleri şaşırtıyor. Milli yüzücü Eroğlu, çevresindeki engellilere de ilham kaynağı oluyor.

Tebessümüyle dikkat çeken Beytullah Eroğlu, günlük faaliyetlerini ve ihtiyaçlarını sağlam bir insan gibi rahatlıkla yapabiliyor. Dişlerini fırçalayabiliyor, elbisesini giyip çıkarabiliyor, yemeğini yeyip bilgisayar ve cep telefonu kullanabiliyor. Cep telefonunda mesaj yazabilen 15 yaşındaki sporcu, günlük ihtiyaçlarının büyük bir kısmını sağ ayağının iki parmağıyla karşılıyor.

Yaklaşık 12 yıldır yüzme sporuyla uğraşan ve son iki yıldır milli takımda yüzen Beytullah Eroğlu, yılın 365 günü takım arkadaşlarıyla antrenmanlara çıkarak şampiyonalara hazırlanıyor. Daha önce ulusal müsabakalarda bir çok madalya kazanan, Avrupa Şampiyonu olan Beytullah Eroğlu, şimdi de 'Avrupa Paralimpik Oyunları'nda madalya almayı hedefliyor. Gün içerisindeki 7 saate varan yoğun antrenman temposuyla olimpiyatlara hazırlanan Eroğlu, Giresun'daki yılın ikinci kampının ardından, yıl içerisinde olimpiyat hazırıkları için toplam 11 farklı ilde kampa girecek.

Beytulah Eroğlu, hayata bardağın dolu kısmıyla bakmak gerektiğine vurgu yaparak, “Yaşamak güzeldir. Bunun, engelli ya da engelsiz olmayla bir ilgisi yoktur. Hayata siyah gözlükle bakan insanlar bunu böyle algılayamaz.” dedi.