6. Zihinsel Engeller Dünya Kayak Şampiyonası Erzurum'da Başlıyor

6.Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası, 27 Şubat-4 Mart'ta Erzurum’da gerçekleştirilecek.

Şampiyonayı Türkiye, 14 sporcu ile temsil edecek.

Uluslararası Zihinsel Engelli Spor Federasyonu (INAS) ve Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından düzenlenecek 6. Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası nedeniyle Dünya Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu Avrupa Başkanı Dr. Geoff Smedley tarafından Erzurum Palan Otel 'de bir toplantı düzenlendi.


Amaçlarının engellilerin sosyal hayata katılımlarının sağlanması olduğunu söyleyen Smedley, bu tür organizasyonlarla bunun gerçekleştirildiğini vurguladı. Erzurum 'daki kış oyunları tesislerinin iyi olduğunu duyduğunu ifade eden Smedley, “Türkiye 'de lisanslı engelli sporcu sayısı 5 bin. Bu rakam Fransa 'da 10 bin. Bu sporcular arasında antrenör seviyesine gelenler var. Bu nedenle zihinsel engelli sporcuların bu tür programları katılmasını istiyoruz. Böylece onların sosyal hayata katılmalarını sağlıyoruz.” dedi.


Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkan Vekili Feridun Özdeş ise, bu tür bir şampiyonanın Türkiye 'de ilk olduğunun altını çizerek, “Şampiyonada 10 ülkeden 120 sporcu Alp disiplini ve Kuzey disiplini kategorilerinde yarışacak. Ülkemizi ise 14 sporcumuz temsil edecek. Sporcularımız yaklaşık 2,5 aydır Erzurum 'da şampiyonaya hazırlanıyor. Madalya beklentimiz büyük.” İfadelerini kullandı.


Bu arada şampiyonaya Çek Cumhuriyeti, Avustralya, Fransa, İspanya, Rusya, Japonya, İtalya Avusturya ve İsveç gibi ülkelerden sporcuların katılacağı ifade edildi.