6. Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu Avrupa Başkanı Smedley: ''zihinsel Engellilerin Spor Yapmasını Çok Önemsiyoruz''

Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu Avrupa Başkanı Geoff Smedley, ''Zihinsel engellilerin spor yapmasını çok önemsiyoruz Çünkü bu sayede sosyal yaşama daha fazla katılımları sağlanabilir'' dedi.

Smedley, Erzurum'da gerçekleştirilecek olan ''6. Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası'' öncesinde, Palandöken Dağı'ndaki Palan Otel'de düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, amaçlarının zihinsel engelli sporcuların yarışmalarda en üst düzeyde mücadele etmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Erzurum'da kayak tesislerinin alt yapı noktasında iyi durumda olduğunu bildiğini belirten Smedley, şunları kaydetti: ''Dünyanın çeşitli yerlerinde yaklaşık 20 yıldır seyahat ediyorum. Zihinsel engellilerle bu süre içerisinde, hep birlikte zaman geçirdim. Dünyada engelli sayısı fazla. Zihinsel engellilerin sayısı da az değil. Bu bakımdan zihinsel engellilerin spor yapmasını çok önemsiyoruz. Çünkü bu sayede sosyal yaşama daha fazla katılımları sağlanabilir. Engelli sporcularımızın bulundukları ortamı değiştirerek, farklı kültürlerdeki insanlarla iletişimleri geliştirilebilir. Bu doğrultuda çalışıyoruz.'' Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkan Vekili Feridun Özdeş de konuşmasında, Türkiye'de aktif 5 bin lisanslı zihinsel engelli sporcu bulunduğunu ifade ederek, düzenlenen organizasyonun önemine değindi.

''Bu organizasyon ülkemiz adına bir ilktir'' diyen Özdeş, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Organizasyonun Türkiye'de yapılmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Sorunsuz bir şampiyona olması için çalışıyoruz. Şampiyonada alp ve kuzey disiplininde yarışlar yapılacak. 10 ülkeden 120 sporcuyu konuk edeceğiz. Yarın saat 19.00'da açılış törenimizi yapacağız. 29 Şubat tarihinde ise müsabakalar başlayacak. Konuklarımızı en iyi şekilde ağırlayacağız. Sporcularımız uzun süredir Erzurum'da kamptalar. Çocuklarımız çok büyük bir olasılıkla madalya alacak.'' Özdeş ayrıca, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu olarak, ekim ayında dünya bisiklet şampiyonasını da Türkiye'de düzenleyeceklerini sözlerine ekledi. Şampiyona koordinatörü Cahit Yavuz ise yarışlara Türkiye'nin yanı sıra, Çek Cumhuriyeti, Avustralya, Fransa, İspanya, Rusya, Japonya, İtalya, Avusturya ve İsveç'ten sporcuların iştirak ettiğini belirterek, Türkiye'nin yarışmalara 14 sporcuyla katıldığını ifade etti.

Kaynak: AA