Fatih Terim: Bu Haftayı 3 Puanla Kapatmak Önemliydi

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, rakiplerinin kaybettiği bir haftada, ezeli rakipleri Beşiktaş karşısında aldıkları 3 puanın daha da önemli olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 'Kazandığımız için mutluyuz. Bu haftayı 3 puanla kapatmak, ezeli rakibi yenmek, rakiplerimizin kaybettiği bir haftada kazanmak, 3 puanı çok daha önemli kıldı. ' diye konuştu.


UEFA Avrupa Ligi'nde Braga'yı eleyerek tur atlayan Beşiktaş'ı kutlayan Fatih Terim, 'Bugün de iyi mücadele ettiler. Onları da tebrik ediyorum. Seyircimize teşekkür borçluyuz. Tribünleri doldurdular. Sonuç itibariyle güzel bir derbi oldu. Kalpten isteyen ve bunun için de mücadele eden takımımı 3 puanla görmek beni son derece mutlu etti. ' şeklinde konuştu.


Fatih Terim, en yakın rakipleri ile aralarında 9 puan fark olmasına rağmen her şeyin bitmediğini dile getirerek, 'Bitmiş gibi davranmamamız gerekiyor. Bu bize yakışmaz da. Daha çok mücadele etmemiz, daha çok çalışmamız lazım. ' dedi.


Puan farkının açılmasıyla 'Keşke play-off olmasaydı' deyip demediği yönünde bir soruya ise Terim, 'play-off'u beğenmediğimi her hafta söylüyorum. Böyle bir mucit Türk futbolunda var da biz bilmiyoruz. İçimden değil, dışımdan da çok söyledim, play-off sistemini eleştirdim. Daha oynayacağımız 6 maç var. Herkes gibi biz de kaybedebiliriz. Kaybettik de. Play-off'a kalmak için önemli bir avantaj elde ettik. Evet avantajımız çok büyük. Play-off ayrı düşünülecek bir şey. Ben temkinli konuşmaya devam ediyorum. Daha yapılacak çok iş var. ' şeklinde konuştu.


Galatasaraylı futbolcu Elmander de, 'İlk yarıya bakıldığında maça iyi başlayan ve kontrolü elinde tutan bizdik. İkinci yarı ise rakibimiz daha baskın oynadı, daha fazla pozisyon buldu. Zor maç olacağını biliyorduk. Özellikle 3 puanın gelişi benim de gol atmam daha da güzelleştirdi. ' ifadelerini kullandı.


Engin Baytar ise çok önemli bir 3 puan aldıklarını belirterek, 'Rakiplerimizin bizden önce oynayıp puan kaybetmesi bu maçı daha da önemli kıldı. Son saniye golü bizi çok mutlu etti. Play-off'la birlikte 12 maçımız var. Avantajı kullanıp sezon sonu şampiyon olmak istiyoruz. ' diye konuştu.


Milli takıma çağırılmamasıyla ilgili olarak da Engin, 'İnsanların kafasındaki soruları silmek için uğraşıyorum. Hocamız böyle bir karar vermiş, oraya gidenler de bizim gibi futbolcular. Sonradan bize de şans verecektir. Biz elimizden geleni önce kendi kulübümüzde ardından da milli forma altında yapmaya devam edeceğiz. ' şeklinde konuştu.