Derbi Maçtan Notlar...

Beşiktaş'ta, teknik direktör Carlos Carvalhal, sakatlığı geçen İsmail Köybaşı'na Galatasaray derbisinde ilk 11'de şans tanıdı.

Spor Toto Süper Lig'de en son 2 Şubat'ta Mersin İdmanyurdu ile yapılan maçta forma giyen İsmail, sakatlığı nedeniyle ligde 3, UEFA Avrupa Kupası'nda ise 2 karşılaşma olmak üzere toplam 5 resmi karşılaşmada forma giyemedi.

Sakatlığı geçen genç futbolcu, 23 gün sonra Galatasaray derbisinde formasına kavuştu. -Fernandes cezalı- Beşiktaş'ın son haftalardaki en formda isimlerinden Manuel Fernandes, sarı kart cezası nedeniyle Galatasaray derbisinde forma giyemedi. Siyah-beyazlılarda, savunmada İbrahim Toraman, Tomas Sivok, Egemen Korkmaz ve İsmail Köybaşı oynarken, ön liberoda Necip Uysal ile Fabian Ernst görev yaptı.

Bu ikilinin önünde Simao Sabrosa, Veli Kavlak ve Ricardo Quaresma üçlüsü forma giyerken, forvette ise Hugo Almeida oynadı. Teknik direktör Carvalhal, yedek kulübesinde ise Umut Kaya, Mustafa Pektemek, Ekrem Dağ, Ersan Gülüm, Filip Holosko, Julio Alves ve Sidnei'i oturttu. Siyah-beyazlılarda Fernandes'in yanı sıra sakatlıkları bulunan Rüştü Reçber, Tanju Kayhan, Roberto Hilbert ile Edu, Mehmet Aurelio ve Mehmet Akyüz 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. -Beşiktaş ilk kez Türk Telekom Arena'da- Beşiktaş, Türk Telekom Arena Stadı'nda ilk kez maça çıktı.

Siyah-beyazlılar, geçen sezonun ikinci yarısında hizmete giren yeni statta ilk kez puan mücadelesi verdi. -''Yeter Yıldırım Demirören''- Galatasaraylı taraftarlar, karşılaşma öncesinde Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören aleyhine tezahüratlarda bulundu. ''Yeter Yıldırım Demirören'' diye tezahüratlar yapan taraftarlar, Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı için aday olan Demirören için ayrıca ''Fenerbahçe'ye başkan olsana'' diye tempo tuttu.

Kaynak: AA