Aliağa Petkim: 87 - Trabzonspor: 72

Beko Basketbol Ligi’nin 19. hafta mücadelesinde evinde Trabzonspor’u ağırlayan Aliağa Petkim, mücadeleden 87-72’lik skorla galip ayrıldı.

Mücadele Elton Brown Jr. ile Branislav Ratkovica 'nın karşılıklı basketleri ile başlarken, ilk dakikalarda hücumda etkili bir performans sergileyen ev sahibi ekip, Ryan Toolson 'un üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği isabetlerle 5. dakikaya 13-4 'lük skorla önde girdi. Çeyreğin kalan bölümü karşılıklı sayılar ile geçilirken, aradaki farkı korumayı başaran Aliağa temsilcisi, ilk periyodu 21-13 'lük üstünlükle tamamladı.

İkinci çeyreğin başında Brian Qvale 'nin tiplediği topla farkı çift haneli sayılara çıkaran ev sahibi takım, kalan bölümde arayı daha da açarak farkı 20 sayıya kadar çıkardı ve soyunma odasına 42-22 önde gitti.

Özellikle üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği isabetlerle oyununun kontrolünü elden bırakmayan Aliağa Petkim, Trabzonspor 'a oyuna yeniden ortak olma şansı tanımayarak karşılaşmanın üçüncü çeyreğini 65-42 'lik skor avantajı ile tamamladı. Son çeyrekte de Elton Brown Jr. 'un hem hücumda hem de savunmadaki etkili performansıyla zorlanmayan Aliağa Petkim, oyunun kontrolünü elinden bırakmayarak karşılaşmadan 87-72 galip ayrıldı.

Periyot: 21 - 13
2. Periyot: 21 - 9
3. Periyot: 23 - 20
4. Periyot: 22 - 30