Şekip Mosturoğlu ve Cemil Turan dahil 7 kişiye tahliye kararı

Mahkeme 7 kişinin tahliye edilmesine karar verdi. Aziz Yıldırım'ın tahliye talebi reddedildi.

''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin davanın tutuklu sanıklarından Şekip Mosturoğlu, Ömer Ülkü, Coşkun Çalık, Bülent Uygun, Mecnun Otyakmaz, Cemil Turan ve Mehmet Yenice'nin tahliyesine karar verilirken, Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Tamer Yelkovan'ın tahliye talepleri reddedildi...

TAHLİYE EDİLDİLER
Aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Sivasspor Başkanı Mecnur Odyakmaz, Bülent Uygun ve Cemil Turan 'ın bulunduğu 7 kişi, sabaha karşı tahliye edildi. Yakınları tahliye edilenleri büyük sevinçle karşıladı.

Çağlayan 'daki İstanbul Adliyesi 'nde görülen davada tahliye kararı çıkan Şekip Mosturoğlu, Ömer Ülkü, Bülent Uygun, Cemil Turan, Mehmet Yenice, Mecnur Odyakmaz ve Coşkun Çalık, sabaha karşı Metris Cezaevi 'nden ayrıldı. Mahkemenin tahliye kararından sonra, cezaevi önünde toplanan yakınları büyük sevinç yaşadı. Yakınları, yaklaşık 4 saat süren işlemler sırasında dışarıda bekleyerek tahliye olanları karşıladı. Cezaevindeki tahliye işlemlerinin ardından şahıslar dışarı çıktı. Şekip Mosturoğlu ve Mecnur Odyakmaz, kendilerini bekleyenlerin yanına gelerek tebrikleri kabul etti.

Tahliye kararı ile ilgili açıklama yapan Mosturoğlu, “Buruk bir sevinç yaşıyoruz ama başkanımız, yönetici arkadaşımız İlhan bey diğer arkadaşlarımız henüz tahliye olmadılar. Onun için ruhumuz içerde, bedenimiz dışarıda. Onların masumiyetine en az kendi masumiyetimiz kadar inanıyoruz. İnşallah en kısa zamanda tahliye olacaklar. Bundan sonra tüm mücadelemiz hem kendimizin hem de o arkadaşların aklanması noktasında olacak. Gereken her türlü savunmayı yapmaya çalışacağız” dedi.

Mecnur Odyakmaz ise, “Hakkımızda inanılmaz iddialar vardı. İddianame açıklandığında sadece Fenerbahçe maçı ile ilgili olduğunu gördük. Bu, tutuklanmamızda büyük etkendi. Bunu 5 ay sonra ancak fark edebildik. Biraz özel yetkili mahkemelerin işleyişi ile mücadele etmek durumunda kaldık. Tutuksuz sanıklar ve tanıklar tamamlandıktan sonra içerdeki arkadaşların tahliye edileceğini tahmin ediyoruz. Onların masumiyetine tüm kalbimizle inanıyoruz. Her şey zaman ilerledikçe görülecek. Bundan sonra her şey ayan beyan ortaya çıkacaktır” şeklinde konuştu.

Duruşma, Fenerbahçe Spor Kulübü Mali İşler Sorumlusu Tamer Yelkovan'ın savunması ile başladı. İlerleyen saatlerde sanık savunmaları devam ederken, sarı-lacivertli taraftarlar da Çağlayan Adliyesi önünde toplandı.

Akşam saatleri yaklaştıkça Fenerbahçeli binlerce taraftar, adliyenin önünde muhteşem bir coşku yarattı. Taraftarlar, mahkeme salonuna kadar ulaşan tezahüratlarla, başta Aziz Yıldırım olmak üzere Fenerbahçeli yöneticilere destek verdiler.

Son olarak Haldun Senman'da savunmasını tamamladı ve bunun ardından tahliye taleplerine geçildi. Bu sırada soruşturmanın savcısı, Şekip Mosturoğlu, Coşkun Çalık ve Mehmet Yenice için tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, saat 23.30'da tahliye taleplerini aldı ve bu talepleri değerlendirmek üzere ara verdi. Öte yandan tutuklu sanıklar, Metris Cezaevi'ne götürüldü.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, heyetle yaptığı görüşmesinin ardından sanık avukatlarını mahkeme salona aldı.

Ekinci, verdikleri her kararın arkasında olduklarını belirtirken, kararın açıklanması için avukatları ayağa davet etti.


GELECEK DURUŞMA 26 MART'TA
Davada bir sonraki duruşma 26 Mart'ta yapılacak. 26-30 Mart tarihleri arasında savunmaların alınmasına devam edilecek.

7 İSİM TAHLİYE EDİLDİ
Mahkeme, Şekip Mosturoğlu, Cemil Turan, Bülent Uygun, Mecnun Odyakmaz, Çoşkun Çalık, Mehmet Yenice ve Ömer Ülkü'nün tahliyelerine karar verdi.