Muş'ta 'geleceğin Yıldızları Projesi' Başladı

Muş Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında Murat Spor Kulübü tarafından yürütülen 'Geleceğin Yıldızları Projesi' açılışı yapılarak sporculara malzeme dağıtımı yapıldı.

Muş Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında Murat Spor Kulübü tarafından yürütülen 'Geleceğin Yıldızları Projesi' başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Atatürk Kapalı Spor salonunda düzenlenen çalış programında sporculara malzeme dağıtımı yapıldı. Programa Vali Yardımcısı Fatih Demir, SODES Koordinatörü ve Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, Koordinatör Yardımcısı Fethi Akman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, eski Muş Belediye Başkanı Şerafettin Yatçı, SODES Uzmanları Yunus Yalçın ve Özgür Korkmaz, Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Kemal Türkan, Kulüp Başkanı Şemsettin Çiftçi ve çok sayıda davetli katıldı.
Vali Yardımcısı Fatih Demir, alınan malzemelerin birinci sınıf malzeme olduğunu belirterek emek veren herkese teşekkür etti. Özellikle risk altında bulunan çocukların bu tür projelere dahil edildiğini açıklayan Vali Yardımcısı Demir, “Valiliğimiz ve Murat Spor kulübü arasında yapılan bu projenin amacı maddi durumu olmayıp risk altında olan 10 ile 15 yaş altında ki çocuklarımızı spora olan sevgilerinin ve ilgilerini artırabilmek için malzeme dağıtımı yapıldı. Kendilerini daha iyi hissetmeleri ve hayata daha iyi tutunmaları için yapılan proje yerinde bir proje olmuştur umarım ki gençlerimiz istifade ederler.” dedi.

Proje kapsamında 50 sporcuya malzeme dağıtım törenine katılan SODES Koordinatörü ve Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, Türkiye genelinde en fazla proje çıkaran ilin Muş olduğunu açıklayarak proje kapsamında doğrudan yararlanan 15 bin çocuğun olduğunu söyledi. Projelerde amacın iyi sporcu ve iyi birer fert yetiştirmek olduğunu ifade eden SODES Koordinatörü Solmaz, “2011-2012 Muş SODES projelerinde 70 projemizden biri olan geleceğin yıldızları projesi kapsamında yaklaşık 50 çocuğumuza sporda alt yapı eğiti verilecek bu eğitimde yanı sıra doğru beslenme, yurttaşlık bilgisi ve adabı muaşeret kuralları da çocuklarımıza öğretiliyor. Amacımız; iyi birer sporcu ve iyi birer insan yetiştirebilmek. Bugün burada 25 il içerisinde Türkiye genelinde ne fazla proje çıkaran bir iliz bu konuda Sayın Valimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Muş il genelinde yapılan projelerden 150 bin çocuk olmuştur.” diye konuştu.

Öte yandan düzenlenen malzeme dağıtım töreni sonrasında genç sporcular çeşitli gösteriler yaparak program son buldu.