İstanbul Üniversitesi: 71 - Ceyhan Belediyesi: 70

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin (TKBL) 20. haftasında İstanbul Üniversitesi, Ceyhan Belediyesi ile oynadığı maçı 71-70 kazandı.

Kadınlar Birinci Ligi 'nde sezonun 20. Haftasında Adana 'da oynanan maçta beşinci sıranın sahibi Ceyhan Belediyesi, son sıradaki İstanbul Üniversitesi 'ni konuk etti. Maçtan İstanbul temsilcisi 71-70 galip ayrıldı.

Maça iki takım da karşılıklı basketlerle başlarken, İstanbul Üniversitesi, Miranda Joy Ayim ve Carolyn Swords ile konuk takım ise Ceyda Kozluca ve Natasha Lacy ile etkili oldu. Ashley Walker ve Seda Erdoğan 'ın basketleriyle Ceyhan Belediyesi ilk periyodu 16-25 üstün tamamladı.

İkinci periyodun ilk 4 dakikasında skor bulmayan rakibi karşısında farkı 15 sayıya çıkartan Adana temsilcisi, skoru da 16-31 'e taşıdı. Dominique Canty ile suskunluğunu bozan ev sahibi takım, Roneeka Hodges ile etkili olarak farkı 4 sayıya indirdi ve ilk yarıyı 31-35 geride kapattı.

Üçüncü periyoda 7-2 'lik bir seriyle başlayarak 1 sayılık üstünlüğü yakalayan İstanbul Üniversitesi Roneeka Hodges ile skoru da 25. dakikada 38-37 'e taşıdı. Ashley Walker-Seda Erdoğan ikilisiyle potasındaki basketlere cevap veren konuk takım, oyundaki dengeyi korudu. Son periyoda 48-48 'lik eşitlikle girildi.

Final periyodunda iki takım da birbirine karşı üstünlük kurmakta zorlanırken, ribaundlarda etkili olan Ceyhan Belediyesi son 4 dakikaya 58-60 üstün girdi. Tiffany Jackson 'ın sayılarına Carolyn Swords ile karşılık veren İstanbul Üniversitesi, bitime 3 dakika kala bir kez daha üstünlüğü ele geçirdi. Son dakikaları Dominique Canty ile sayılar bularak geçiren ev sahibi takım bu oyunucunun bulduğu 3 sayılık basket ile maçtan 71-70 galip ayrıldı.