Fenerbahçe Finallerde

Kadınlar Euroleague Play-Off’ları ikinci maçında BLMA’yı 72-80 deviren Fenerbahçe, adını sekizli finallere yazdırdı.

Ülkemizi Kadınlar Euroleague 'de temsil eden Fenerbahçe, Fransa 'nın BLMA takımını ikinci maçta da 72-80 skorla mağlup ederek Final 8 'e kalmayı başardı. İlk yarıyı 39-35 geride tamamlayan temsilcimiz, üçüncü çeyrekte yakaladığı 20-2 'lik seriyle maçı koparmasını bildi ve 28 Mart- 1 Nisan arasında Galatasaray Medical Park 'ın ev sahipliğinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenecek olan Kadınlar Euroleague Sekizli Finalleri biletini aldı.


Karşılaşmaya iki takım da hücumda etkili başlarken, Virginie Bremont 'un orta mesafeli atışlarına Penny Taylor 'ın üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği isabetlerle cevap veren Fenerbahçe, 5. dakikada skoru 12-12 'lik eşitliği sağladı. Çeyreğin kalan bölümünde Gaelle Skrela ile sonuca gitmeyi başaran ev sahibi iki takım ilk çeyreği 24-21 'lik üstünlükle tamamladı.

İkinci periyot da başa baş bir mücadeleye sahne olurken, temsilcimiz 13. dakikada Elina Babkina 'yla 26-27 öne geçti. Diandra Tchatchouang 'ın hızlı hücumlarıyla skor üstünlüğünü yeniden eline alan Fransız ekip, soyunma odasına da 39-35 'lik üstünlükle girdi.


İkinci yarıya müthiş bir başlangıç yapan sarı - lacivertli ekip, özellikle Angel McCoughtry - Penny Taylor 'ın içeriden ve dışarıdan kaydettiği isabetlerle 20-2 'lik bir seri yakalayarak 27. dakikada durumu 41-55 'e getirdi ve skor avantajını eline aldı. Hücumdaki etkili performansını sürdüren temsilcimiz, çeyreğin sonunda farkı çift hanelere kadar çıkardı (50-60).

Final periyodunda Kaayla Monet Chones ile oyuna yeniden ortak olmak isteyen BLMA, karşılaşmanın bitimine 4 dakika kala durumu 64-72 'ye getirdi. Mola alan Fenerbahçe, kalan bölümde serbest atış çizgisinden hata yapmayarak maçtan 72-80 galip ayrılan taraf oldu.