Eskişehirspor Teknik Direktörü Yanal: Hak Ettiğimiz Bir Galibiyet Aldık

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Fenerbahçe’yi 2-0 yenen Eskişehirspor’da yüzler gülüyor. Teknik Direktör Ersun Yanal, sahada futbol adına üretmeye çalışan takım oldukları için kendilerini mutlu eden bir sonuçla ayrıldıklarını söyledi.


Eskişehirspor Teknik Direktörü Yanal, oyunun her bölümünün kendileri açısından iyi geçtiğini ve oyuncularının iyi oyununun sonucu getirdiğini söyledi. Yanal,” Özellikle belirli bir bölüm var ki ikinci yarının özellikle son bölümünde çok farklı bir skor da üretebilirdik. Rakibimize duran top haricinde pozisyon vermedik. Top bizdeyken ve rakipteyken iyi oynamaya çalışan takım olduk ve bu pozisyonlarda gol atabileceğimiz pozisyonlar yarattık. Oyunu keyiflendirdik.” dedi. Daha zor şartlarda maçlar oynadıklarını vurgulayan Yanal, iklim şartlarının zor geçmesinden dolayı antrenman yapamadıklarını ve birçok futbolcunun performansının yerinde olmadığını söyledi.”Biz çalıştığımız ve sahada birlikte olduğumuz süre içerisinde iyi olacağız. Eskişehirspor seyircisi de futbol adına doymuş olacak.” diyen Yanal, Eskişehirspor 'un her zaman üreten bir takım olmak zorunda olduğunu, oyuncularının durumundan ve performansından memnun olduğunu sözlerine ekledi.


KOCAMAN: ALINAN MAĞLUBİYETLER FENERBAHÇE 'NİN STANDARDI DEĞİL

Maçtan önce son üç deplasman karşılaşmasındaki mağlubiyet serisini bitirmeyi arzuladıklarını belirten Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ”Eskişehirspor ve Sivasspor karşılaşmaları, - özellikle birbirine benzeyen sert, saldırgan oynayan iki takım - şampiyonluk için hem burada kalmak hem sonraki maçlar açısından bir test maçı olacaktı. Özellikle bu iki maçtan alınacak iki galibiyetin büyük bir hava getireceğini düşünüyorduk. Bu da bizim için maçtan önce büyük bir motivasyon kaynağıydı. Sivas 'ı evimizde yenmeyi başardık ancak son 3 deplasmanda olduğu gibi Eskişehir deplasmanında da tamamen ters bir görüntü verdik.” diye konuştu. Son 6 deplasmana bakıldığında 4 mağlubiyet, bir beraberlik ve bir galibiyetle 4 puan elde ettiklerini vurgulayan Kocaman, 'Açıkçası bu Fenerbahçe 'nin standardı değil. Ligin alt sıralarındaki takımlar bile bizim deplasman karnemizden daha iyi. İlginç bir durum var. Bu durumu çözeceğiz. Çözmek de zorundayız. Gözüken de o. Bizim gibi baskın, dominant ve şampiyonluğu isteyen bir takımın sadece içeride maç kazanarak ligi istediği şekilde götürme ihtimali çok fazla değil. İçerideki ve dışarıdaki kopukluğun nedenini çözmek zorundayız.” dedi.

Eskişehirspor 'un futbolun bütün gereklerini oyun içerisinde yerine getirdiğini ifade eden Kocaman, siyah kırmızılı takımın haklı bir galibiyet aldığını söyledi. Kocaman, konuşmasına şöyle devam etti: 'Maçın hiçbir anında tutunacak fırsat bulamadık. Çok iyimser bir yaklaşımla bir şeyler söyleyebilirsek, on kişi kaldığımızda en azından topu ileri doğru atıp mücadele edebilirdik. Maçı kazanmak için hiçbir çabamız olmadı. A 'dan Z 'ye kötü bir maçtı. Ancak bizim kadar kötü bir de hakem vardı. '