Eskişehirspor - Fenerbahçe Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Eskişehirspor evinde ağırladığı Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ersun Yanal, pozitif futbol anlayışlarından vazgeçmeyeceklerini belirterek, Eskişehirspor'un, bulunduğu yeri ve üst sıraları kovaladığını söyledi. Sahadan mutlu bir skorla ayrıldıklarını kaydeden Yanal, 'Bugün sahada futbol adına üretmeye çalışan bir takım olduğumuz için mutlu bir sonuçla ayrıldık. Oyunun her bölümü bizim lehimize gelişti. Top bizdeyken de rakipteyken de iyi oynayan taraf bizdik. Buda sonucu getirdi. Özellikle maçın bazı bölümleri var ki, daha farklı skorda üretebilirdik. Rakibimize duran top haricinde çok fazla pozisyon vermedik. Çok zor şartlarda karşılaşmalar oynadık. İklim şartları da bizim lehimize değildi. Hava şartlarınedeniyle şuanda antrenman yapamıyoruz. Birçok oyuncuyu görme fırsatı bulamıyoruz. Bunu bahane olarak söylemiyorum. Anlaşılması lazım ki biz sahada olduğumuz zaman ve birlikte olduğumuz zaman iyi şeyler yapacağız. Pozitif futbol oynayacağız. Ne olursa olsun bundan vazgeçmeyeceğiz. Sonuç ne olursa olsun Eskişehirsporlular stattan ayrıldıkları zaman futbola doymuş olacaklar. Taraftarlara da çok teşekkür ederim. Bizler desteklediler ve alkışladılar. Tarihinde yapmış olduğu başarılarıyla ve futbol kültürüyleiyi futbolu hak eden bir kent var. Sonucu almaktan çok süreci iyi yönetmek gerekiyor. İyi futbol oynamayı sürece yaymak gerekiyor. Oyuncularımın performansı ve oyunu istemeleri çok güzeldi. Umarım bundan sonrada bu performanslarını devam ettirirler. Şimdi geriye kalan 6 final maçı ve kupa var. Onlara da en iyi şekilde hazırlanmaya çalışacağız. Şartlar ve koşulların el verdiği sürece ' dedi.

KOCAMAN: 'ESKİŞEHİRSPOR HAKLI BİR GALİBİYET ALDI '
Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Eskişehir'e gelirken en büyük arzularının son üç deplasmandaki mağlubiyet serisini bitirmek olduğunu kaydetti

'Son 6 deplasman maçında 4 mağlubiyet 1 galibiyet ve 1'de beraberlik aldık. Bu Fenerbahçe'nin standardı değil ' diyen Kocaman, 'Özellikle Sivas ve Eskişehir maçlarından alacağımız galibiyetlerle takıma büyük hava getireceğini düşünüyorduk. Sivas'ı yenmeyi başardık ancak son üç deplasmanda olduğu gibi yine bir deplasmanda tamamen ters bir görüntü verdik. Son 6 deplasmanımıza bakıldığı zaman 4 mağlubiyet oldu, 1 galibiyet ve bir beraberlik 4 puan. Açıkçası bu Fenerbahçe'nin standardı değil. Ligin sonsıralarındaki takımların deplasman karneleri bizim ikinci yarıdaki karnemizden herhalde daha iyidir. Ankaragücü hariç. İlginç bir durum var. Bu durumu bir şekilde çözeceğiz. Çözmek de zorundayız zaten. Çünkü bizim gibi baskın, dominant ve şampiyonluğu isteyen bir takımın sadece içerde maç kazanarak ligi istediği şekilde götürme ihtimali çok fazla değil. Bu kopukluğun içerdeki ve dışarıda ki kopukluğun nedenini çözmek zorundayız. Eskişehirspor futbolun bütün gereklerini oyun içinde yerine getirdi ve haklıbir galibiyet aldı. Oyuna maçın hiçbir anında tutunacak fırsat bulamadık. Çok iyimser bir yaklaşımla bir şey söylemek gerekirse 10 kişi kaldıktan sonra topu ileriye doğru vurup biraz daha mücadele etmeyi göze aldı takım. Onun dışında oyunun hiçbir anında kazanmak için bir hiçbir çabamız olmadı. A'dan Z'ye kötü bir maçtı. Ama bizim kadar kötü bir de hakem vardı ' diye konuştu.

Eskişehirspor adına ilk golü kaydeden Bülent Ertuğrul, iki haftadır istedikleri oyunu ve mücadeleyi sahaya yansıtamadıklarını ifade ederek, 'Bu durum bizim üstümüzde baskı oluşturuyordu. Maçta iyi mücadele ettik ve iyi futbol oynadık. Bizim açımızdan bugün kazanmak çok önemliydi. Bugün Eskişehir adına bir milat olduğunu düşünüyorum ve geri kalan 6 maçı da kazanacağımıza inanıyorum. Bu mücadelemizi sahaya yansıtırsak sırtımız yere gelmez diye düşünüyorum ' şeklinde konuştu.

Eskişehirsporlu Serdar Özbayraktar, ise takım halinde iyi mücadele ettiklerini anlatarak, sahadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını belirtti. Düzenlenen basın toplantısına katılan Fenerbahçeli Moussa Sow, maçtan önce Eskişehirspor karşısında kaybetmeyi beklemediklerini dile getirerek, 'Bu akşam kaybettik. Bunu aslında beklemiyorduk. Karşılaşmaya iyi hazırlanmıştık. Ama ilk yarıda ilk golü yedik. İkinci yarı iyi başladık denedik ama olmadı. Sonra Onlar golü buldu ve işler giderek zorlaştı. İki katı daha fazla çalışarak özelikle deplasmanda kazanmamız lazım. Deplasmanda iyi değiliz. Önümüzdeki hafta kendi sahamızdaki oynayacağımız karşılaşmadanitibaren elimizden geleni yapıp yukarıya yaklaşmaya çalışacağız ' ifadelerini kullandı. Fenerbahçeli Bienvenu ise, mağlubiyetin çok kötü olduğunu, bundan sonra deplasman maçlarına daha fazla çalışacaklarını bildirdi.

Kaynak: İHA