Çaykur Rizespor - Kayseri Erciyesspor Maçının Ardından

Çaykur Rizespor, Bank Asya 1. Ligi'nin 23. haftasında, teknik direktör Giray Bulak nezaretinde çıktıkları ilk müsabakadan Kayseri Erciyesspor'a 2-0 mağlup oldu.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor teknik direktörü Giray Bulak, Yeşil-mavili ekibin başında çıktığı ilk müsabakadan mağlup ayrılmasına rağmen umut veren bir açıklama yaptı. Çaykur Rizespor'un tüm takımları yenebilecek güçte olduğunu belirten Bulak, 'Özellikle ikinci yarıda oyuncuların ortaya koyduğu futboldan ve isteklerinden memnun kaldım. Biz bu oyunu devam ettirdiğimiz sürece, tabii ki kaybedeceğimiz maçlar olacaktır ama bir çok takımı yeneriz. İç sana sendromu sankibizim için biraz sıkıntı oldu. Bunu atlatamıyoruz. Ama bu takım bütün takımları yenebilir ' dedi.

Çaykur Rizesporlu futbolcu Fahri yaptığı açıklamada, maç sırasında atak yapmayı istediklerini belirterek, 'Sürekli atak yapan bir yapı içerisinde oynamak istemiyorduk. Ancak erken gelen gol bizi buna itti. Yinede ilerde oynamamıza rağmen rakibe fazla pozisyon vermedik ' diye konuştu.

Bir diğer Çaykur Rizsporlu oyuncu Sezer ise maç değerlendirmesinde, hafta içerisinde sürekli yan ton ve duran top çalıştıklarını söyledi. Sezer, buna rağmen duran toptan gol yediklerini dile getirdi

KAYSERİ ERCİYESSPOR CEPHESİ

Basın toplantısında deplasmandan aldıkalrı 3 puanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Kemalettin Şentürk, 9 hafta sonra galip geldikleri için moral bulduklarını ifade etti. Şentürk, zor bir maç olduğunu dile getirerek, 'Moral ve motivasyonu yüksek bir takıma karşı kendi evinde oynadık. Bizim açımızdan zor olacağını biliyorduk. Bank Asya'da yıllardır oynuyoruz. Oynanan oyununda oyuncularında kalitesini biliyoruz. Önemli olan sürprizleri bizim yapmamızdı. 9 haftadırkazanamama gibi bir sürpriz yaptık. Kazanmamız gerekiyordu. Rizespor maçında da bunu başardığımız için mutluyuz ' şeklinde konuştu.

Kayseri Erciyessporlu futbolcu Metin yaptığı açıklamada, 'Son maçımız gibi oynadık. Kazanmamız gereken bir maçtı. Kredimizi tamamen tüketmiştik. Sahada gerçekten yürekli arkadaşlarımızla birlikte bugün üç puanı kazandık ' dedi.

Kaleci Emrullah ise, 9 maç aradan sonra galip geldiklerini hatırlatarak, 'Galibiyet bugüne kısmetmiş. Çok faza pozisyona girmememize rağmen galip gelmesini bildik. Ama Rizespor'unda gol olacak bir pozisyonu yoktu ' ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA