''Bölgesel Gençlik Çalıştayı''

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Şevki Yılmaz, temel amaçlarının geleceğin Türkiye'sini kuracak gençlerin kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri ve ortak bir geleceğin temellerinin atılacağı ortamın sağlanması olduğunu belirtti

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce organize edilen ''Bölgesel Gençlik Çalıştayı'' Antalya'da Porto Bello Otel'de yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Şevki Yılmaz, çalıştayda yaptığı konuşmada, çalıştayı ilk olarak 2011 yılında Samsun ve Kayseri'de gerçekleştirdiklerini söyledi. Gençlere yönelik alternatif çalışmalar yaptıklarını kaydeden Yılmaz, ''Bu çalışmalarda temel amacımız, geleceğin Türkiyesini kuracak gençlere kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri ve ortak bir geleceğin temelleri atılacağı bir ortamın sağlanmasıdır. Bu amaca ulaşmak konusunda en önemli araç gençler ve gençlikle ilgilenen tüm katılımcılarla gerçekleştirebileceğimiz bu çalıştaylardır'' dedi.

Çalıştayda, gençliğin alt yapısı, sosyal hayatta gençlik, spor ve çevre, etik ve insani değerler ile demokrasi ve katılım bilinci konularının 5 ayrı komisyonda tartışılacağını dile getiren Yılmaz, ortaya çıkan sorunlar ve önerilerin tüm katılımcılarla paylaşacaklarını belirtti. Yurt genelinde tamamlanacak tüm çalıştayları mayıs ayında gerçekleştirilecek ''2012 Gençlik Şurası'nda'' değerlendireceklerini söyleyen Yılmaz, Mart 2012 tarihinde Avrupa'da gençlerin katılımıyla bir Avrupa Gençlik Çalıştayı düzenleyeceklerini, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde de ortak bir gençlik çalıştayı yapacaklarını bildirdi. Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcığlu ise çalıştayın Türkiye ve gençlik adına önemli olduğunu kaydetti. Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Abit Demircan da, gençlerin sorunlarının ve gelecekte neler yapabileceklerinin bilimsel olarak değerlendirilmesinin önemli olduğunu belirtti. Gençliğe yapılan yatırım en önemli yatırım olduğuna işaret eden Demircan, ''Hayatım gençler içinde geçti. Gençlerin sorunlarını nasıl çözeriz, nasıl iyi bir genç nesil eğitiriz sürekli bunlarla ilgilendik'' dedi. Antalya ve çevre illerden yaklaşık 250 kişinin katıldığı çalıştay yarın sona erecek.

Kaynak: AA