Menejer Yusuf Turanlı Savunmasını Yaptı

Futbolda şike davasında Menejer Yusuf Turanlı savunmasını yaptı Örgüt üyesi iddiasını kabul etmediğini söyleyen Turanlı, Serdar Kesimal transferiyle ilgili görüşmelerinin karıştırıldığını ifade etti.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi 'nde görülen futbolda şike davasının bugünkü duruşmasında Menejer Yusuf Turanlı savunmasını yaptı. Turanlı 'nın savunmasına öne çıkanlar şöyle:

“…KKTC 'de inşaat şirketim var. 20 yıldır spor camiasındayım. Son yıllarda yakın olduğum sporcuların transferlerinde yardımcı oldum. Menejerlik sınavına girdim, başarılı olamadım. Tekrar girecektim, başıma bu olay geldi.

…Örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmiyorum. Geçmişten tanıdığım kişilerle bu işle ve yazlık komşu olmak nedeniyle sosyal ilişkilerdir.

…Bursa- İBB maçıyla baklava konusu var. Ben iki tepsi baklava aldım. İbrahim Akın ve İskender Alın 'a. Zor şartlarda Antep 'ten getirdim. Antep 'te idim, 'bir isteğiniz var mı? ' dedim. 'Baklava istiyoruz ' dediler.

…Ali Kıratlı ile saat konusu var. Böyle istekler olur, futbolcu da isteyebilir. Bir yıldızlar turnuvası düzenlenecekti. Katılırlarsa saat hediye edilecekti.

…Beşiktaş-İBB kupa maçı, İstanbul Büyükşehir Belediyespor 'un önemli maçlarından biriydi. Bu maçtan önce İbrahim Akın ile görüştüm. Ayağında ağrılar olduğunu söyledi. Ben de 'ağrı varsa oynama o zaman ' dedim. Sonra çok da fazla değil dedi. Ben de 'çık güzelce oyna ' dedim. Ama burada şike şeklinde suçlanıyorum.

…Para konusu var. İbrahim Akın 'a sattığım ev var. Annesini de şahit olarak dinleyebiliriz. Bu da şikeye yoruldu.”

…İbrahim Akın 'ın savcılıktaki iddialarını reddediyorum.

…İbrahim Akın, Fahri Tatan ile görüşüp Cuma günü Yusuf Turanlı 'dan para alacağını söylemiş. Böyle bir ifade yok.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Yusuf Turanlı 'ya, “Ahmet Çelebi ile görüşüyorsun, maç yapılacak takımın oyuncuları ile görüşüyorsunuz. Bunu nasıl açıklarsınız?” diye sordu. Turanlı da, “Ben haftanın 6 günü görüşmeler yapıyorum. Sadece İbrahim Akın ve İskender Alın ile görüşmedim. Onlarla görüştükten sonra iki futbolcuyla daha görüştüm. Devamlı görüşürüm.” cevabını verdi. Başkan Ekinci de, “İbrahim Akın seninle görüştükten sonra 'hoca ' diye birini arıyor, sonra sizi arıyor.” hatırlatmasında bulundu. Turanlı, “Hoca ile ne görüştü bilmiyorum. Beni ev için aradı. 100 bin Euro 'ya sattım.” dedi. Hakim Ekinci bu sefer, “100 bin Euro-dolar diyalogu oluyor, neden?” diye sordu. Turanlı da, “Evi satmak istiyordum. O da o aralar sıkışıktı. 100 bin Euro 'ya değil dolara sattım.” şeklinde konuştu.

'SERDAR KESİMAL TRANSFERİYLE İLGİLİ GÖRÜŞMELERİM KARIŞTIRILMIŞ '

Savunmasına devam eden Yusuf Turanlı, “Serdar Kesimal transferiyle ilgili görüşmelerim de karıştırılarak bu yöne çekilmeye çalışılmış. Öbür iş tamam gibi ifadelerim. Trabzon- İBB maçında teşvik olarak yorumlanmış. Bununla ilgili delil yoktur. Trabzon - İBB maçında İbrahim Akın ve İskender ile görüşmem anlatılıyor. Masada başka kişiler de vardı. Biz sürekli görüşürüz. Maç öncesinde de sonrasında da.” ifadelerini kullandı.

Turanlı, Sivasspor-Fenerbahçe maçında Korcan Çelikay ile görüşmem soruluyor. 50-60 bin Euro araba konusu var. Korca ile görüştükten sonra galerici arkadaşımla görüştüm. Tanık olarak çağırabiliriz. Korcan araba arıyor. Ama bu da şike olarak yorumlanmış. Zaten futbolcular ev araba alırken fikrimi sorarlar. Korcan ile maç kadrosu hakkında bilgi aldığım soruluyor. Ben her maç öncesi bilgi alırım. Almasam da zaten ertesi gün duyuruluyor. Bu aykırı bir durum değil. Resmi menejer olmasam da yakınlığım nedeniyle bazı futbolcuları bazı kulüplere öneririm.” şeklinde konuştu.

Yusuf Turanlı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Korcan ile bir görüşmemde, Beşiktaş 'ın Teknik Direktörü Tayfur Havutçu beni arıyor. Daha önceden yedek kaleci Hakan 'ın takımdan gönderileceğini, 2. veya 3. kaleci olarak Korcan 'ı alabileceklerini söylüyor. Korcan 'ın bonservisi Beşiktaş 'ta. Yalnız anlaşmasında para yazmıyor. Ben de 'Sivas 'ta oynuyor mağdur olur 'dedim. Tayfur da 'merak etme gerekeni yaparız ' diyor. Korcan ile görüşmemizde de Sivas 'ta kalırsa da Beşiktaş 'a giderse de fiyatının artırılmasını istiyor. Konuşmalar bu nedenle yapılmıştır.”

'KORCAN 'A 'GÜZEL OYNA ' DEDİM '

Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay ile konuşmalarına değinen Turanlı, “Korcan bir konuşmamda maçtan önce 'kasıklarımda ağrı var ' dedi. Ben de 'ağrı varsa git maçtan önce ameliyat ol ' dedim. 'Son maçta oynama ' dedim. 'Fazla ağrım yok oynarım ' dedi. Ben de 'o zaman güzel oyna ' diyorum.” dedi.

Bu arada Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, “Hediye konusu var.” şeklinde hatırlatmada bulundu. Turanlı da, “Aramızda özel bir konu. Korcan açıklamak isterse açıklayabilir.” diye konuştu.


Beşiktaş – İBB kupa maçı hakkında da savunmasını yapan Turanlı, “Maçtan önce Tayfur beni arıyor. İskender ve İbrahim 'i almak istediklerini maçla ilgili olmadığını özellikle belirtiyor. Ben de akabinde ikisini de arıyorum. Tayfur hocanın söylediklerini aktarıyorum. Ahmet Ateş 'i de nereye gideceğim konusunda aradım. İki oyuncunun istenmesi zaten maçtan daha öncesine dayanıyor.” ifadelerini kullandı.