Menejer Ali Kıratlı: Eskişehir'e Teşvik veya Şike İçin Gitmedim

Futbolda şike davasında savunma yapan Ali Kıratlı, tapelerde geçen para konuşmalarının doğru olduğunu, bu paraların menejerlikle alakalı olduğunu söyledi.

Bülent Uygun'un çok sevdiği bir arkadaşı olduğunu ifade eden Kıratlı, 'Ben Eskişehir'e maç ya da şike ve teşvik anlaşması için gitmedim. Ben Eskişehir'e her gittiğimde yanımda gazeteciler var. Ben oraya bir ceket, bir gömlek gidiyorum. ' dedi.


İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi 'nde görülen futbolda şike davasının bugünkü duruşmasında tutuklu sanık Ali Kıratlı savunma yapmaya başladı. Kıratlı 'nın savunmasında öne çıkanlar şöyle:

“…Ben kendimi sabıkasız olarak bilirken medya beni sabıkalı gösterdi. Fezlekede ve iddianamede farklı gösterilen olaylar var. Emniyette ve savcılıkta 600 tane tapeye ve her soruya tek tek cevap veren tek kişi neredeyse benim. İddianameye göre başarılı olduğum için ben Kıbrıs 'a gönderilmişim. Kıbrıs giriş çıkış kayıtlarım ortadadır. Çok çalışmışım ki birçok defa gidip gelmişim.

…Olgun Peker ile toplam 3 görüşmem var. Biri Sercan'ın transferi. Diğeri de benden İlhan Eksioglu'nun telefonunu soruyor. Ben de 1 kere aradım, Fatih Tekke'nin transferini sordum.”

…Ben popüler bir insan değilim. Benim Fenerbahçe ile olan tanışmam babamdan bana miras kalmıştır. İddianamede para taşıyıcı oldum, koli taşıyıcı oldum. İddianamede ben ve İlhan Eksioglu ile aramızda geçen tapeler çoğunluktadır. Aramızda gecen para konuları var. Benim bütün tapelerimde para konusu var, bunu inkar etmiyorum. Ben paraları aldım. Ben paraları alıp bankaya yatırıyorum, gidiyorum Kıbrıs'a. Kime vereceğim diye polis beni takip ediyor. Bu menejerlikle alakalı bir olaydır. Transfer olayına girmiştik. Bu olaylar patlayınca olmadı. Transfer olmayınca da verilen paraları geri aldık.


...Benim devler ligi gibi bir projem oldu. Hatta bunun için Acun Medya'dan birileri ilede görüştüm. Kıbrıs hattı boş olduğu için orada çalışma yapmak istedim. Kıbrıs'ın futbola olan bir açlığı vardı. Orada bir turnuva yaptık. Amatör olmasına rağmen 20 bin kisi vardı. Hatta Erman Toroğlu orada plaket bile vermişti. Konuşmalarımızda şifre olarak algılananlar bizim Türk dili ve edebiyatını iyi kullanamamızdan kaynaklanıyor.


...Bülent Uygun ile tepelerim var. 15 senedir yakınlığım var. Aynı yazlık evi kullanırız. Benim ona karşı sempatim var. Sivasspor'da hocalık yaptığında da gider maçlarını izlerdim. Ben Bülent'in pesinden her yere girmişim. Ben Eskişehir'e maç ya da şike ve teşvik anlaşması için gitmedim. Ben Eskişehir'e her gittiğimde yanımda gazeteciler var. Ben oraya bir ceket, bir gömlek gidiyorum. Ümit Karan da görüştüğüm bir kardeşimdir. Ümit ile de Bülent ile de 5 ay yan yana yattım. Bundan da onur ve gurur duydum. bu görüşmelerim şike ve teşvik üzerine kurulmaya çalışıldı. Feryadım bunadır. '