Fenerbahçe Tahvili Çıkıyor

Fenerbahçe Spor Kulübü, halka açık şirketi Fenerbahçe Sportif A.Ş, tahvil ihracına çıkıyor. Kulüpten yapılan açıklamaya göre tahvillerin vadesi 2 yıl, tutarı ise 100 milyon TL.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Fenerbahçe Sportif A.Ş 'nin ihraç edeceği 2 yıl vadeli, 100 milyon TL nominal tutarlı, değişken faizli tahviller Sermaye Piyasası Kurulu 'nun dünkü toplantısında kayda alındığı kaydedilerek, Fenerbahçe Sportif A.Ş'nin piyasaya tahvil ihrac eden ilk spor kulübü iştiraki olduğu ifade edildi.

Tahvillerin halka arzını Deniz Yatırım liderliğinde, Garanti Yatırım ve Vakıf Yatırım 'dan oluşan konsorsiyum gerçekleştirecek. Halka arz edilecek tahvil sayesinde taraftarların ve yatırımcıların Fenerbahçe Sportif A.Ş 'ye önemli bir finans desteği sağlarken, elde edecekleri faiz geliri ile kendilerinin de kazanacağı dile getirildi.

Açıklamada, Tahvil satışı ile ilgili bilgi ve belgelerin kulübün internet sitesinden ve İMKB Kamuyu Aydınlatma Platformunda yayınlanarak duyurulacağı belirtilerek, tahviller için talep toplama tarihleri 29 Şubat, 1 Mart ve 2 Mart olarak bildirildi.