Eskişehirspor İle Anadolu Üniversitesi Arasında 16 Maddelik Protokol İmzalandı

Eskişehirspor Kulübü ve Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü, Eskişehir'de sporun geleceğine ışık tutacak, üniversite-spor işbirliğinin geliştirilmesi adına 16 maddelik bir protokol imzalandı.

Protokolü Eskişehirspor Kulübü adına Başkanı Halil Ünal, Anadolu Üniversitesi adına Rektör Prof.Dr. Davut Aydın imzaladı. Eskişehirspor Kulübü ile Anadolu Üniversitesi arasında karşılıklı olarak imkanları kullanmak, bu imkanları birleştirerek Eskişehir'deki potansiyel sporcu ve futbolcu altyapısını değerlendirmek, bu potansiyeli daha büyük kitlelere yaymak konusunda bir protokol yapıldı

Eskişehirspor Kulüp yöneticilerinden Nihat Çuhadar, Erdal Şahbaz, Abdullah Baykul, Ahmet Yalçın, Mustafa Akgören, Ahmet Sivri, Teknik Direktör Ersun Yanal ve Sportif Direktör Zafer Tüzün'ün de hazır bulunduğu ve Anadolu Üniversitesi Senato Odası'nda gerçekleşen törende konuşma yapan Halil Ünal, 'Şehrimizin en büyük kurumlarından olan Anadolu Üniversitesi bize kapılarını açmıştır. Bu eğitim ve bilim yuvası artık Eskişehirspor markası ile birlikte sporu ve spor eğitimini çok büyük alanlara yayacaktır.Ersun Hoca'mızın eğitimci yönünü TFF'deki görevinden de zaten biliyoruz. Bu birliktelik şehrimizin altyapısına büyük katkılar sağlayacaktır ' dedi

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, futbolun büyük bir sosyal olgu olduğunu ifade ederek, 'Futbol artık belli bir disipline giriyor. Bu disiplin, amacı sadece sonuç olmayan, iyi yönetilmek ve geleceği planlamak adınadır. Eskişehir hem futbol kültürü, hem şehir yapısı, hem de Anadolu Üniversitesi ile ciddi bir yapılanma içerisindedir. Böyle bir işbirliği ile kaynakları doğru kullanarak ciddi bir sayıyı spora ve futbola çekebiliriz. Türkiye'de altyapının üstyapıya yansıma oranı yüzde 8,5.Almanya'da bu rakam yüzde 30, İspanya'da yüzde 36. Şampiyonlar Ligi finali oynayan takımlarda bu oran yüzde 47. Bu rakamları gözden gelemezsiniz. Bu atılımımız Türkiye'ye örnek olacaktır. Bu başlangıcı Eskişehir'de yapmaktan dolayı mutluyum ' diye konuştu.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın ise, imzalanan protokolün dünyada bir ilk olduğunu ifade ederek, 'Dünyada bir bilgi devrimi yaşanıyor. Yaşam boyu öğrenme odaklı bir dönemdeyiz. İşinizi yaparken kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. İnsanları ilgi ve yeteneklerine göre yönlendirmeniz gerekiyor. Anadolu Üniversitesi Bakü'den Brüksel'e kadar 2 milyon öğrencisi olan bir kurum. Yeni kuşak üniversitelerin 'Topluma Hizmet' mottosuyla hareket ediyoruz. Bu gerçekleştirdiğimiz protokol yeni birörnektir. Bakın bu Senato Salonu ilk kez böyle bir anlaşmaya şahitlik yapıyor. Ersun Hocamızla 1 sene öncesinden beri görüşüyoruz. Kısmet Eskişehirspor'da görevli ikenmiş. Üniversitemizin imkanlarını açarak oluşturacağımız bu işbirliği içerisinde örnek olacak çok güzel modeller çıkaracağımızı düşünüyorum ' şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA