Beşiktaş'ın Rakibi Atletico Madridistanbul

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2.tur rövanş maçında Portekiz'in Braga takımına 1-0 yenilmesine rağmen, ilk maçı 2-0 kazandığı için 3. tura çıktı.

Fiyapı İnönü Stadı'ndaki zorlu karşılaşmada ilk yarıda Lima'nın golüyle 1-0 geriye düşen siyah-beyazlılar, rakibine başka gol şansı tanımadı ve yenilmesine rağmen UEFA Avrupa Ligi'nde adını son 16 takım arasına yazdırdı.

-Rakip Atletico Madrid-

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi 3. turdaki rakibi milli futbolcu Arda Turan'ın da formasını giydiği İspanya'nın Atletico Madrid takımı oldu.

İtalya'nın Lazio ekibini 3-1 ve 1-0'lık skorla geçip 3. tura çıkan Atletico Madrid, çeyrek finale kalmak için Beşiktaş ile mücadele edecek.

Beşiktaş ile Atletico Madrid arasındaki ilk karşılaşma 8 Mart'ta Madrid'de, rövanşı ise 15 Mart'ta İstanbul'da oynanacak.

-UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez son 16'da-

Beşiktaş, 2009-2010 sezonundan bu yana UEFA Avrupa Ligi adıyla oynanan organizasyonda ilk kez son 16 takım arasına kaldı.

Siyah-beyazlılar, 1986-87 sezonunda o dönemdeki adıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda çeyrek finale çıkma başarısı gösterirken, 2002-03 sezonunda da UEFA Kupası'nda aynı başarıya ulaşmıştı.

-Bu sezon İstanbul'da ilk kez yenildi-

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon Fiyapı İnönü Stadı'nda ilk kez yenildi.

Bu sezon İstanbul'da Alania'yı 3-0, Maccabi Tel Aviv'i 5-1, Dinamo Kiev'i 1-0 ve Stoke City'i de 3-1 mağlup eden siyah-beyazlılar, Braga'ya 1-0 mağlup olarak, ilk yenilgisini aldı.

Bu arada Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki 4 maçlık galibiyet serisi de Braga karşılaşması ile sona erdi.

-Quaresma şaşırdı-Karşılaşmanın 90. dakikasında Quaresma'nın yerine Sidnei oyuna girerken, Portekizli futbolcu oyundan çıkmasına tepki gösterdi.

4. hakemin kendi numarasını göstermesiyle ellerine iki yana açan ve kulübeye doğru bakan Quaresma, daha sonra yedek kulübesine gitti.

-Tanju'nun yine omzu çıktı-

Gençlerbirliği maçında sol omzu çıkan, bu nedenle de karşılaşmayı tamamlayamayan Tanju Kayhan, Braga karşısında da aynı sakatlığı yaşadı.

Tanju, sakatlığının ardından yerini Ekrem Dağ'a bıraktı.

Kaynak: AA