Basketbol: Thy Avrupa Ligi

Haftayı galibiyetle kapatan Galatasaray Medical Parkile Fenerbahçe Ülker tur şanslarını sürdürdü-Grubunda 1 galibiyeti bulunan AnadoluEfes'in tur atlama şansı kalmadı.

THY Avrupa Basketbol Ligi'nde Galatasaray Medical Park, E Grubu'nda Anadolu Efes ile yaptığı 5. hafta karşılaşmasını 64-56 kazandı ve bir üst tura yükselme şansını sürdürdü.

Galatasaray Medical Park, elde ettiği galibiyetle kazandığı maç sayısını 3'e çıkarttı ve grubunda CSKA Moskova'dan sonra 8 puanla ikinci sıraya yükseldi. Grubunda bir galibiyeti ve 6 puanı bulunan Anadolu Efes ise tur şansını yitirdi. CSKA Moskova'nın ardından bir üst tura çıkacak ikinci takım, gelecek hafta Olympiakos ile Galatasaray Medical Park arasında Yunanistan'da yapılacak maçla belirlenecek.

Top 16'da mücadele eden bir diğer Türk takımı Fenerbahçe Ülker ise 5. haftayı evinde Unics Kazan'ı ağırlayarak geçirdi. Bir üst tura yükselme şansını sürdürebilmek için maçı 6 veya üzerinde farkla kazanması gereken Fenerbahçe Ülker, normal süresi 79-79 biten mücadelede Rus rakibin 7 sayı farkla 94-87 mağlup etti. Fenerbahçe Ülker'in gruptan çıkabilmesi için, G Grubu'ndaki son maçında deplasmanda EA7 Emporio Armani'yi yenmesi ve Unics Kazan'ın da kendi evinde Panathinaikos'a mağlup olması gerekiyor.

Kaynak: AA