Aziz Yıldırım'a büyük şok

Mahkeme 26 Mart tarihinden itibaren savunmaların alınmasına devam edilmesini kararlaştırdı.7 kişiye tahliye kararı çıkarken Aziz Yıldırım'ın tahliye talebi reddedildi.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen futbolda şike duruşmasında 23 tutuklu sanığın savunması tamamlandı. Mahkeme Heyeti, aralarında Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, altyapı koordinatörü Cemil Turan, Eskişehirspor'un eski teknik direktörü Bülent Uygun, Sivasspor'un başkanı Mecnun Odyakmaz, Coşkun Çalık, Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü ve masör Mehmet Yenice'nin, tahliyelerine karar verdi. Başta Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere 16 sanığın tahliye talepleri ise reddedildi.

Mahkeme Heyeti, saatin geç olmasından dolayı avukatlara talepleri konusunda yazılı dilekçe sunmalarını; sözlü olarak ise taleplerini birkaç cümle ile ifade etmelerini istedi.

Talep için söz alan bazı avukatlar ile Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci arasında süre konusunda zaman zaman tartışmalar yaşandı. Mahkeme Heyeti salonda bulunan birçok avukatın talebini aldıktan sonra duruşmayı sona erdirdi.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, bundan sonraki duruşmanın 26-30 Mart tarihlerinde yapılacağını açıkladı. 4 gün sürecek olan duruşmada tutuksuz sanıkların da ifade vereceğini açıklandı.

Mahkemede tahliye taleplerinin yanı sıra bazı ara kararlar da aldı.

MAHKEMEDE ALINAN ARA KARARLARDAN BAZILARI;

- Olgun Peker'in diplomasiyle ilgili Bulgaristan'a yazı yazılmasına, şirketlerin hissedarlarının çıkarılması, 2011'de yurtdışına giriş çıkış belgelerinin çıkarılmasına,

- Giresun'da alınan bazı tanıkların ifadelerinin alınması isteniyor.

- Olgun Peker'in şirketlerinin hissedarlarının çıkarılmasına istenmesine,

- Olgun Peker'in 2011 yılına ait yurtdışına giriş çıkış belgelerinin istenmesine,

- Serdar Kulbilge'nin eşinin hesapları için yazı yazılmasına

- Muğla Cezaevi'nde yatan Cihan Oskay'ın tanık olarak dinlenmesine,

- İbrahim Akın'ın iletişim tespit tutanaklarının istenmesine,

-Tutuksuz sanıklar Ali Yıldırım avukatlarına ek savunma süresi verildi.

- Bazı sanıkların cep telefonlarının iadesinin değerlendirilmesine,

- Yayıncı kuruluşlara yazı yazılacak ilgili maçların görüntülerin istenmesine

- Olgun Peker için Giresun'a yazı yazılıp hangi tarihlerde başkanlık yaptığı bilgisi istenecek.

-Trabzonspor-İstanbul Bşb ile ilgili ne kadar prim verildiyse, bununla ilgili banka bilgilerinin ve belgelerinin istenmesine

- Yıldırım Demirören'in tanık olarak dinlenilmesine,

- İddianamedeki bazı özel hayata ait bölümlerin çıkarılması,

- Bütün sanıkların seyir yasaklarının kaldırılmasına

SAVCI 3 İSME TAHLİYE İSTEDİ

Taleplere ilişkin görüşü sorulan duruşma savcısı Ufuk Ermertcan, sanıklardan Şekip Mosturoğlu, Çoşkun Çalık ve Mehmet Yenice'nin cezaevlerinde kaldıkları süre, suç vasfının değişme ihtimalinin bulunması ve dosyadaki delillerin göz önünde bulundurarak tahliye edilmesini talep etti. Savcı Ermertcan ayrıca, Kelebek Operasyonu dosyasının İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nden istenilmesine; ifadesi alınmayan tutuksuz sanıkların bir sonraki celsenin duruşmada hazır edilmelerini istedi.

Diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesini talep eden Savcı Ermertcan, seyirden men konusundaki talepleri ise Mahkeme Heyetinin takdirine bıraktıkları ifade etti. Mahkeme Heyeti talepleri değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi.

İŞTE TAHLİYE EDİLEN 7 İSİM

Futbolda şike davasında Ömer Ülkü, Şekip Mosturoğlu, Mecnun Odyakmaz, Bülent Uygun, Coşkun Çalık, Mehmet Yenice ve Cemil Turan tahliye edildi.

ŞİKE DAVASI SANIKLARI CEZAEVİNDE

Şike davasında savcının mütalaa verdiği duruşmanın ardından tutuklu sanıklar Metris Kapalı Cezaevi 'ne götürüldü.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen şike davası duruşması sona erdi. Cumhuriyet savcısı, Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Coşkun Çalık ve Mehmet Yenice dışındaki diğer sanıkların tutukluluğunun devamı için mütalaa verdi. Verilen mütalaanın ardından tutuklu sanıklar cezaevi araçlarıyla Metris Kapalı Cezaevi 'ne götürüldü.

Mahkeme heyetinin önümüzdeki dakikalarda kararını vermesi bekleniyor.

BUGÜNKÜ DURUŞMADA NELER YAŞANDI?

Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya 22 tutuklu sanık katıldı.

YELKOVAN: SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM

Duruşmada ilk olarak Fenerbahçe Spor Kulübü Mali İşler Sorumlusu Tamer Yelkovan savunmasını yaptı.

Suçlamaları kabul etmediğini ifade eden Yelkovan 'Fenerbahçe yönetimi adına işçi statüsünde çalışan birisiyim. Kulüp adına karar alma yetkim yoktur 'dedi.

Büyük kulüplede paranın çok önemli olduğunu ifade eden Yelkovan, '3 ayda bir denetleme yapılır. Günlük 1.5 milyon TL paranın çeşitli şekilde akışı vardır. Günde en az 45 görüşme yaparım bunların yüzde 90'ı işlerle ilgilidir. Dinlenmeye başladığımda itibaren en az 4 bin görüşme yaptım. Ben başkan ve yöneticiler dışında kimseyle görüşmedim 'diye konuştu.

'EMNİYETTE İFADE VERİRKEN DARP EDİLDİM'

Emniyette ifade sırasında darp edildiğini iddia eden Yelkovan'a Başkan Ekinci 'Avukatın var, neden şikayetçi olmadın? 'diye sordu. Yelkovan ise bu soruya bir cevap veremedi. Yelkovan, İlhan Ekşioğlu'na 'Ayşe tatile çıksın 'sözleriyle neyi kastettiğini sordu. Yelkovan ise bunu emniyette sorduklarında darp edildiğini böyle birşey söyleyip söylemediğini hatırlamadığını söyledi. Yelkovan, 'Emniyette rahat ifade veremedim darp edildim. Emniyet ve savcılık ifadelerim mahkemenizde verdiğim ifadeler doğrultusunda doğrudur 'dedi. 'Hukuka aykırı hiçbir iş yapmadım, talimatta almadım 'diyen Yelkovan, 'Örgüt üyesi değilim, ne şike yaptım ne de dolandırıcılık. suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi talep ediyorum 'diye konuştu

'ŞİKENİN KARARI MI OLUR'

Bu arada Mahkeme Başkanı Ekinci ile Yelkovan arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Mahkeme Başkanı, 'Başkan şike yapacağız, para verir misin derse naparsın? 'diye sordu. Yelkovan ise 'Yönetim kurulundan karar çıkarsa veririm. Kararı çıkmayan parayı veremem 'cevabını verdi. Bunun üzerine Başkan Ekinci gülerek 'Şike'nin kararı mı olur 'dedi. Yelkovan da kulüpten bir para çıkışı için yönetim kurulu kararının gerektiğini söyledi. Duruşmaya Yelkovan'ın avukatlarının savunmasıyla devam ediyor.

FENERBAHÇELİ TARAFTARLAR ÇAĞLAYAN'A GELMEYE BAŞLADI

Fenerbahçeli taraftarlar adliye önünde, tutuklu yargılanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilere destek verdi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki alanda öğle saatlerinden itibaren kalabalıklaşmaya başlayan taraftar topluluğu, açtıkları pankart ve dövizlerin yanı sıra, tezahüratlarla başkan Yıldırım, yöneticiler İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan ve Amatör Şubeler Koordinatörü Cemil Turhan'a destek verdi.

Fenerbahçeli taraftarlar, bugünkü duruşmada tahliye talepleri alınacağı için, Adalet Sarayı önünde büyük bir kalabalık oluşturmayı planlıyor.

Öte yandan, az sayıda Sivasspor taraftarı da ellerinde tutuklu yargılanan Mecnun Odyakmaz'a destek verdi.

ALİ KIRATLI'NIN SAVUNMASI

''Futbolda şike'' davasının tutuklu sanığı Ali Kıratlı, ''Artık kendimi, Fenerbahçe'yi, onur ve şerefimizi kurtarma çabasındayız. Benim yaptığım her iş resmidir ve kendimle alakalıdır'' dedi.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Ali Kıratlı, savunmasında sabıkasız olduğunu ancak medyanın kendisini sabıkalı olarak gösterdiğini iddia etti. Fezlekede ve iddianamede farklı gösterilen olayların olduğunu söyleyen Kıratlı, emniyette ve savcılıkta 600 tane tapeye ve her soruya tek tek cevap verdiği belirtti.

Hayatının hiçbir bölümünde yasa dışı bir örgütün içinde olmadığını belirten Kıratlı, Olgun Peker'le toplam 3 görüşmesinin olduğunu söyledi.

Kıratlı, ''Biri Sercan'ın transferi ile ilgili, ikinci görüşme ise İlhan Eksioğlu'nun telefonunu soruyor. Üçüncü görüşmede ise ben aradım Fatih Tekke'nin transferini sordum'' dedi.

Popüler bir insan olmadığını, Fenerbahçe ile olan tanışmasının ise babasından miras kaldığını belirten Kıratlı, ''İddianamede para taşıyıcı oldum, koli taşıyıcı oldum. İddianamede ben ve İlhan Eksioğlu ile aramızda geçen tapeler çoğunluktadır. Aramızda geçen para konuları var. Benim bütün tapelerimde para konusu var. Bunu inkar etmiyorum. Ben paraları aldım. Paraları alıp bankaya yatırıyorum, gidiyorum Kıbrıs'a. Kime vereceğim diye polis beni takip ediyor. Bu menajerlikle alakalı bir olaydır. Transfer olayına girmiştik. Bu olaylar patlayınca olmadı. Transfer olmayınca da verilen paraları geri aldık'' ifadelerini kullandı.

Sanık Kıratlı, iddianamede Bülent Uygun ile görüşmelerinin yer aldığını ifade ederek, Uygun'la 15 yıldır yakınlığının bulunduğunu ve aynı yazlık evi kullandıklarını söyledi.

Bülent Uygun'a karşı sempatisinin olduğunu ve Sivasspor'da hocalık yaptığında da maçlarına gidip izlediğini anlatan Kıratlı, ''Ben, Bülent'in peşinden her yere gitmişim. Eskişehir'e şike ve teşvik anlaşması için gitmedim. Ben oraya bir ceket, bir gömlek gidiyorum. Ümit Karan da görüştüğüm bir kardeşimdir. Ben Ümit'le de, Bülent'le de 5 ay yan yana yattım. Bundan da onur ve gurur duydum. Bu görüşmelerim şike ve teşvik üzerine kurulmaya çalışıldı. Feryadım bunadır'' diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Kıratlı'ya ''İBB Spor-Bursa maçı hakkındaki tapelerin için ne diyeceksin?'' diye sordu.

Ali Kıratlı da, ''Bu konuşmalar bizim işimizle alakalıdır. Edebiyat hocam beni görseydi herhalde asardı. Bazen kendi konuşmamdan ben de bir şey anlamıyorum'' dedi.

''Kendimi, Fenerbahçe'yi, onur ve şerefimizi kurtarma çabasındayız. Benim yaptığım her iş resmidir ve kendimle alakalıdır'' diyen Kıratlı'ya Mahkeme Başkanı Ekinci, ''tapelerde 'bombamız patladı' diyorsunuz. Bomba nedir?'' diye sordu.

Ali Kıratlı da, ''Benim orada söylemek istediğim, medyaya çok malzeme olduğumdur. O kadar çok üstüme gelindi ki televizyona çıkıp açıklama yapmak zorunda kaldım'' cevabını verdi. Kıratlı, tahliyesini talep etti.

Tutuklu sanık Yusuf Turanlı savunmasında, yaklaşık 20 yıldır spor camiasının içinde olduğunu, ayrıca KKTC'de bir inşaat şirketi bulunduğunu söyledi. Spor camiasından çok kişiyle tanıştığını belirten Turanlı, 'Futbolculara gayrimenkul konusunda yardımcı oldum. Transferlerine de yardımcı olmaktayım. Menajerlik sınavında başarılı olamadım. Resmi menajer olmasam da ilişkilerimden dolayı bazı kişileri, bazı kulüplere tavsiye ederim. Menajerlik belgesini alabilseydim bunu resim olarak yapabilecektim 'dedi. Örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmediğini belirten Turanlı, 'İstanbul Büyükşehir Belediye Spor (İBB)-Bursa maçı ile ilgili suçlamayı da kabul etmiyorum. Bu maçtan önce futbolcular İbrahim Akın ve İskender Alın baklava istediler. Ben de ricalarını kırmayarak Gaziantep'ten iki tepsi baklava getirdim. Ancak bu davranışım bile şike olarak yorumlanmıştır 'ifadelerini kullandı.

Futbolcu İbrahim Akın'a şike teklifinde bulunmadığını öne süren Turanlı, 'İBB'nin en önemli maçıydı. Bu maçtan önce bana ayağında ağrılar olduğu söyledi. Ben de oynamamasını söyledim. Daha sonraki konuşmamızda ağrıların az olduğunu söyleyince, bende 'çık oyna' diye telkinde bulundum. Ama burada da şike ile suçlanıyorum. İbrahim Akın'a bir torba verdim. İçinde para olduğu iddia edildi. Halbuki torbanın içinde forma vardı. Ayrıca Trabzonspor-İBB maçında bahsedilen eylemlerde bulunmadım. Her görüşmem şike ve teşvik olarak yorumlanıyor 'diye konuştu.

Beşiktaş ile İBB Spor arasındaki kupa maçına ilişkin iddiaları da anımsatan Turanlı, 'Maçtan önce Tayfur Havutçu beni aradı. Futbolcular İskender ve İbrahim'i almak istediklerini, ancak maçla ilgisinin olmadığını özellikle belirtmişti. Ben de akabinde ikisini de arayarak Tayfur'un söylediklerini aktardım. Ancak bu görüşmelerimden dolayı da şike yaptığım iddia edilmiş 'ifadesini kullandı.

Mahkeme Başkanı Ekinci, 'Korcan ile telefon görüşmenizde hediye konusu geçiyor. Bunu açıklar mısın? 'sorusu üzerine de Turanlı, 'Özel bir konu, Korcan açıklasın 'dedi. Turanlı tahliyesini talep etti. Ardından tutuklu sanık Sivasspor eski yöneticisi Ahmet Çelebi savunmasını yaptı. Petrol istasyonu işlettiğini ve tekstil işiyle de uğraştığını belirten Çelebi, 'şike 've 'teşvik 'gibi suçlamalarla burada olduğundan dolayı üzgün olduğunu belirtti. Sanıklardan Mecnun Odyakmaz ile Aziz Yıldırım'ı tanıdığını belirten Çelebi, Aziz Yıldırım ile bir otelde görüşmesinin kombine kartlarıyla ilgili olduğunu ifade etti. Aziz Yıldırım bana 'Gerginim sonra görüşürüz' dedi. Daha sonra kulübe gittim ve 15 dakika gibi kısa sürede bu konuyu görüştük 'diye konuştu.

AHMET ÇELEBİ'NİN SAVUNMASI

Sivasspor eski yöneticisi Ahmet Çelebi de savunmasında, petrol istasyonu işlettiğini ve tekstil işiyle de uğraştığını belirterek, ''şike'' ve ''teşvik'' gibi suçlamalarla burada olduğundan dolayı üzgün olduğunu ifade etti.

Sanıklardan Mecnun Odyakmaz ile Aziz Yıldırım'ı tanıdığını söyleyen Ahmet Çelebi, hakkındaki iddialara cevap verdi.

Aziz Yıldırım ile bir otelde görüşmelerinin farklı yönlere çekildiğini iddia eden Çelebi, ''Söz konusu otelde Aziz Yıldırım ile kombine kartları için görüştüm. 'Gerginim sonra görüşürüz' dedi. Daha sonra kulübe gittim ve 15 dakika gibi kısa sürede bu konuyu görüştük'' diye konuştu.

Futbolcu Mehmet Yıldız ile konuştuğundan dolayı suçlandığını ifade eden Çelebi, ''Sivasspor yöneticisiydim, Mehmet de Sivasspor'da oyuncu. Bu nedenle görüşmemiz normal. Suçlanmamı anlayamıyorum. 'Üç koldan çalışıyorum' ifadelerim, 'şike için çalışıyorum' olarak yorumlanmış. Ayrıca Mehmet de benzin istasyonu işine girmek istiyordu. Bir iki istasyon bulmuş 'Bunlara baktırabilir misin abi?' dedi. Petrol Ofisi bölge müdürü arkadaşım ile görüştüm. Mehmet Yıldız'ı çağıracaktım. Arkadaş bana telefonda 'Çağırma, ben yöneticiyim yanlış anlaşılma olmasın' dedi. Ben Mehmet'i çağırdım. 'Çocuğu olacağını, gelemeyeceğini' söyledi. Daha sonra Mehmet ile buluştuk. Bana 'Hayırdır abi, beni neden çağırdın' dedi. 'İstasyon istiyordun' dedim. 'Ben Sivas'ta istemiyorum, İstanbul'da istiyorum' dedi. O sırada Mehmet bana 'Maçta da oynamayacağım' dedi. 'Hayırdır' dedim. 'Başkanla anlaşamıyoruz' dedi. Bu görüşmeler şike olarak değerlendiriliyor'' şeklinde konuştu.

Hiçbir maçla ilgili hiçbir yöneticiye kural dışı, ahlak dışı teklif yapmadığını ifade eden Çelebi, ''Tüm kamuoyu önünde takımını satan yönetici olarak lanse edildim. Aziz Yıldırım ile abi kardeş gibi ilişkimiz var, emir alacak değilim, neden emir alayım'' ifadelerini kullandı.

Sanık Ahmet Çelebi, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesini talep etti.

BAŞAK: GELİNE VE TAKILARA TEDBİR Mİ KONACAKTI

Tutuklu sanık Abdullah Başak ise 30 yıldır Fenerbahçe'nin maçlarına gittiğini belirterek İlhan Ekşioğlu'nu 20 yıldır tanıdığını ve ona uğurlu geldiğini söyledi. 'Aziz Başkan'ı maçtan maça görürüm. Ne takım ne de futbolcuyla görüştüm. Ben nasıl şike yaptım? 'diyen Başak, kendisine şike karşılığı İlhan Ekşioğlu tarafından hediye edildiği iddia edilen mini cooper marka araçla ilgili de 'İlhan Abi'nin bana araba da alır ev de alır. Bir arabaya bakın bir de bana. O araç kız kardeşime alındı. İlhan Abi indirim yaptırdı. Senetleri kız kardeşim ödedi. İlhan Ekşioğlu beni yazın evlendirecekti. Eğer evlenseydim, düğün şike parasıyla yapıldı diye savcı tarafından geline ve takılara tedbir mi konacaktı 'diye konuştu.

ODYAKMAZ: FENERBAHÇELİYİM AMA BABAM OLSA TANIMAM

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz savunmasına başladı. Otyakmaz, Savcı Mehmet Berk'e ek ifade vermeye gittiğinde içinin rahat olduğunu, önemsemediğini ve iddiaların kendisine komik geldiğini söyledi.

Hata ettiğini vurgulayan Otyakmaz, 'Önceden planlanmış şeyleri göremedim. O yüzden Berk'i aradım ve gittim ayrıntılı ifade verdim. Ona sordum tuttuğu takımı sordum. 'Ben de Fenerbahçeliyim ama babam olsa tanımam' demişti. Ben de Fenerbahçeliyim, ama 10 yıldır Sivassporluyum. Ben de Sivasspor olunca babamı tanımam. Kendinize bahşettiğiniz onuru bana da bahşedin dedim 'diye konuştu.

'AZİZ BEY BANA BÖYLE BİR TEKLİFLE GELMEDİ, GELSE BİR DAHA GÖRÜŞMEM'

Otyakmaz, Sivasspor'un ligden düşme tehlikesi karşısında Aziz Yıldırım'dan destek aldığına ilişkin iddiaları da yanıtladı. Otyakmaz, 'Aynı adamlarla Fenerbahçe de oynuyor, benim için mi? İddianamede Fenerbahçe için kazanmaya ihtiyacı var diyor hem de bana Sivasspor için yardım ettiği söyleniyor. Aziz Bey bana böyle bir teklifle gelmedi, gelse bir daha görüşmem 'dedi.

'BU SİVAS'A HAKARETTİR'

Otyakmaz, Sivasspor'ın başına Sedat Peker'in emriyle geçtiğine dair iddialar hakkında ise şöyle konuştu: 'Bu Sivas'a hakarettir. Sedat Peker akrabamdır, cezasını çekiyor. Her fırsatta adı kullanılıyor. Gelişmiş ülkelerde insanlar topluma kazandırılırlar. Onuru şerefi bana emanet edilmiş Sivasspor'un maçını satmaktan yargılanıyorum. Önce şikeden bahsedildi, ama bugün karşımıza örgüt suçlaması var, onuru zedelenmiş insanlar var'

'TRABZONSPOR 1 MİLYON DOLAR TEŞVİK TEKLİF ETMİŞ'

Otyakmaz, 'Trabzonlular, Fenerbahçe maçımız için oyuncularıma galip gelmeleri için 1 milyon dolar teklif ettiler. Mehmet Yıldız 'Bir milyon Trabzonspor'dan teklif edenler var başkanım' dedi. Kimin söylediğini söylemedi Mehmet. Ben de Zeki Mazlum'u aradım. ‘O da böyle bir şey olmaz' dedi. Mehmet Yıldız kimden geldiğini tanımaz, ama kime dendiğini bilir, savcıya söyledim. Savcı, Mehmet'e sormuş. Mehmet 'Duydum, ama kimden bilmiyorum demiş 'ifadesini kullandı.

BÜLENT UYGUN'NUN SAVUNMASI

''Futbolda şike'' davasının tutuklu sanığı Bülent Uygun, ''Teşviki önleyen biri iken şimdi şikeci konumuna düştüm. Davanın seyri başka yerlere taşındı. Maç satmayan adamlar maç satar oldu'' dedi.

Uygun, özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada savunmasına, ''Mehmet Berk'in de buraya gelmesini istiyordum. Suçlamalarla ilgili (yüzünü) görmek isterdim'' sözleriyle başladı.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, ''Mehmet Berk bizim 3. yedek savcımız. Bir savcımız hastalanacak ve diğeri de rahatsızlanacak ki sayın Berk duruşmaya gelebilsin'' dedi.

''Atılmış mesnetsizce iftiralar nedeniyle yargılanmaktan gurur duyuyorum'' diyen Uygun, polisten işkence görmediklerini, ancak Türk polisine güvenmekle nereye geldiklerinin ortada olduğunu söyledi.

Uygun, Bucaspor'da teknik direktörlük yaptığı sırada Eskişehirspor'a transfer olduğunu, bu nedenle Bucalı yöneticilerin peşini bırakmadığını iddia ederek, transfer olduğu bu süreçte, Bucalı olan İstanbul Asayiş Şube Müdürü'nün de bu işe dahil olduğunu öne sürdü.

BÜLENT UYGUN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Soruşturma sürecini anlatan Uygun, ''Gözaltına alındığımda sayın Sedat Peker yüzünden sandım. Sonra şike için alındığımı öğrendim. Emniyette bununla ilgili sorguya aldılar. Her şeyi anlattım, böyle bir şike olayına karışmadığımı söyledim. Buna rağmen art niyetli olduklarını anladım. Daha sonra sorulan sorulara cevap vermedim. 4 gün emniyette kaldıktan sonra sevk edildiğim savcılıkta, ayrılmak üzere olduğum eşimin attığı mesajları önüme koydular'' dedi.

Bu sırada duygulanarak ağlamaya başlayan Uygun'a mahkeme başkanı, ''Bir su için'' dedi. Uygun da ''Atılan iftiralar önemli değil. Ama namusum... sinirlendim'' diyerek tekrar ağlamaya başladı.

Bunun üzerine mahkeme heyeti, duruşmaya ara verdi.

Verilen aranın ardından savunmasına devam eden Bülent Uygun, işlemediği bir suçtan dolayı tutuklandığını öne sürerek, yaşadığı sürecin en iyi tarafının cezaevinde 17 kilo vermesi olduğunu söyledi.

Uygun, iddianamedeki bazı telefon tapelerinin çıkarılmasını isteyerek, ''Teşviki önleyen biri iken şimdi şikeci konumuna düştüm. Davanın seyri başka yerlere taşındı. Maç satmayan adamlar maç satar oldu. Babam mezardan kalksa böyle bir durum olamaz'' diye konuştu.

'OLGUN PEKER İLE BİR ARA İŞ YAPTIK'

Mahkeme Başkanı Ekinci'nin, ''Olgun Peker ve Sedat Peker ile ilişkini açıklar mısın?'' diye sorduğu Uygun, ''Olgun ile bir ara beraber iş yaptık, daha sonra bir anlaşmazlığa düştük ve bir daha da görüşmedik. Zaten ikimizin arasında geçen bir tape de yok. Sedat Peker hemşehrim ve aynı zamanda çocukluk arkadaşıyız. Gölcük depremi zamanında birlikte hareket ettik. Çok sayıda yardımları dokunmuştur. Onun suç işlediğine, örgüt kurduğuna da ayrıca inanmıyorum'' yanıtını verdi.

Uygun, Mahkeme Başkanı Ekinci'nin, ''Ali Kıratlı ile görüşmenizi anlatır mısın?'' sorusuna karşılık da ''Fenerbahçe-Eskişehirspor maçından önce görüştük. Bana Trabzonspor'un takımdaki bazı oyunculara teşvik vereceğine ilişkin duyumlarını söyledi. Ben de böyle bir şey olmadığını ve buna müsaade etmeyeceğini söyledim'' diye konuştu.

UYGUN, HAKEMLERİN TANIK OLARAK DİNLENMESİNİ İSTEDİ

Suçlandığı maçlarla ilgili hakemlerin şahit olarak dinlenmesini ve bilirkişi raporu hazırlanmasını isteyen Bülent Uygun, hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek tahliyesini talep etti.

Uygun'un, ''Adalet, adalet diye bağıran adaletsizlerin yanında durmaktansa adaletsizlikten ölürüm daha iyi'' demesi üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci, ''En son lafı da bana vurdun'' dedi.

Tutuklu sanık Sami Dinç de savunmasında, burada 8 ay önce kaybettiği hayatını kazanmaya çalıştığını ifade ederek, ''Ama sadece 10 dakikam var. Hakkımdaki tek delil tapeler ve onlar da hukuka aykırıdır'' dedi.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Dinç, tahliyesini talep etti.