TFF'de Olağanüstü Genel Kurula Doğru

''TFF ve Süper Lig takımları, alt liglerde mücadeleeden kulüpleri ezik ve hakir görüyor.

Biz onlarınpiyonları olmayacağız''(fotoğraflı)BURSA - 23.02.2012 - Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 27 Şubat Pazartesi günü yapılacak Seçimli Olağanüstü Genel Kurulunda, başkan adaylığı için resmi başvuru yapan 21 kişiden biri olan Semi Kopuz, ''TFF ve Süper Lig takımları, alt liglerde mücadele eden kulüpleri ezik ve hakir görüyor. Biz onların piyonları olmayacağız'' değerlendirmesinde bulundu.

Kopuz, başkan adaylığıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, tesisleşme konusunda federasyonun ve devletin ortak çalışmalarıyla her kulübün futbol fabrikasına dönüşmesi ve gençlerin en iyi şartlarda eğitilmesi için gerekli girişimlerin başlatılması gerektiğini belirtti.

Avrupa'da gelişmiş kentlerde uluslararası normlarda 10-15 stadyum olduğunu dile getiren Kopuz, şunları kaydetti:

''Bizim Bank Asya, 2. ve 3. liglerdeki takımlarımız hala 70'li yıllardan kalma çamur ve balçıkta, Türk futboluna hizmet etmeye çalışıyor. TFF ve Süper Lig takımları, alt liglerde mücadele eden kulüpleri ezik ve hakir görüyor. Biz onların piyonları olmayacağız.''Kopuz, alt liglerde mücadele eden kulüplerin, 16-17 yaşındaki çocukları oynatıp, ülkenin geleceği açısından binbir türlü imkansızlıklarla ayakta kalmaya çalıştığını belirten Kopuz, şunları kaydetti:''Ülkenin geleceği biziz. Nasıl ki Mustafa Kemal Atatürk 'Köylü milletin efendisidir' dediyse, bizler de TFF içinde, 'Alt ligler futbolun efendileridir' diyoruz. Bölgesel lig yine düşünülebilir. İddaa gelirleri haricinde alt liglerin gelirleri artırılabilir. Devletle anlaşılıp kulüplerin kapanmaması için borçları yapılandırılabilir. A2 takımlarına gerekli yatırımlar yapılıp, ülke futboluna daha fazla genç kazandırma çalışmaları yapılabilir.''

Kaynak: AA