Yenişehir’den Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı

Yenişehir Belediyesi, bölgesinde amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yaptı.

Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, desteğinden dolayı Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç 'e teşekkür plaketi verdi.Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkanı Mithat Ertaş, Çiftlik Adonis Spor Kulübü Başkanı Fahri Kurt, Mersin Engelliler Basketbol Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Panayır ve sporcular, Yenişehir Belediye Başkanı Genç 'i ziyaret etti.

Ziyarette, Başkan Genç 'e, yardımlarından dolayı bir teşekkür plaketi sunan Mersin ASKF Genel Başkanı Ertaş, Genç 'in bugüne kadar amatör spor kulüplerine sürekli destek olduğunu söyledi. Genç 'in, 2011-2012 sezonunda da 5 futbol, 10 basketbol ve 3 satranç kulübüne malzeme desteğinde bulunduğunu bildiren Ertaş, “Bizlere verdiği destekten ötürü teşekkür ediyoruz. Amatör spor kulüplerimizin desteklenmeye ve başarılarının devamı için Sayın Başkanımız gibi bu işe inanan insanlara ihtiyacı var. Siz, bize verdiğiniz sözleri tutarak sınırlarınız içinde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine malzeme yardımında bulunuyorsunuz. Bu bizler için çok önemli. Umarım bu duyarlılığınız başka kamu kurum ve kuruluşlarına da örnek olur” dedi.

Başkan İbrahim Genç de amatör spor kulüplerine bundan sonra da ellerinden gelen yardımı yapmaya devam edeceklerini belirtti. Yenişehir Belediyesi sınırları içinde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapmaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden Genç, “2013 Akdeniz Oyunları Mersin 'e verildiğinde Yenişehir Belediyesi son derece atak davrandı. Elini taşın altına sokarak gerekli arsaları bilabedel tahsis ettik, örtü bedellerini belediye bütçemizden ödeyerek tüm tesislerin Yenişehir bölgesinde yapılmasını sağladık. Yenişehir Belediyesi Mersin 'de ilkleri yapan bir belediye olmuştur. İlk defa Mersin 'de spor salonu, fuar merkezi, 3 adet anaokulu yapan tek belediye biziz. Şimdi de Türkiye 'nin en büyük kültür merkezlerinden birini yapmaya hazırlanıyoruz. Sanatta, sporda, sağlıkta, eğitimde altyapı yoksa her şey lafta kalır. Yenişehir Belediyesi bundan sonra da gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtararak spora teşvik edecek her türlü hizmete sonuna kadar destek olacaktır” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Başkan Genç, amatör spor kulüplerinin kendi renkleriyle hazırlanmış formalarını ve spor malzemelerinin dağıtımını gerçekleştirdi.

Kaynak: İHA