Trabzonspor, Avrupa'da 95. Randevusuna Çıkıyor

UEFA Avrupa Ligi'nde yarın akşam Hollanda'nın PSV Eindhoven takımı ile karşılaşacak Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki 95. randevusuna çıkıyor.

Trabzonspor bugüne kadar Avrupa'da 94 maça çıktı. Bordo-mavililer, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesi ve grubunda 28 maç, UEFA Avrupa Ligi'nde 46, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 maç ve UEFA Inter Toto Kupası'nda ise 8 karşılaşma yaptı. Karadeniz temsilcisi, oynadığı 94 maçta 33 galibiyet, 24 beraberlik ve 37 yenilgi alırken, söz konusu maçlarda 121 gol attı. Kalesinde ise 133 gol gördü.

DEPLASMAN KARNESİ ZAYIF

Trabzonspor tarihinde ilk kez bir Hollanda takımı ile deplasmanda karşılaşacak. İlk maçta Hüseyin Avni Aker'de rakibine 2-1 mağlup olan Bordo-mavili takım PSV'den bu maçın rövanşını almaya çalışacak. Avrupa Kupası macerasına ya tamam ya devam diyecek olan Trabzonspor'un deplasman karnesi ise zayıf. Bordo-mavili takım deplasmanda oynadığı45 maçta 12 galibiyet ve 12 beraberlik elde ederken 21'de mağlubiyet aldı. Attığı 57 gole karşılık ise kalesinde 80 gol gördü.

UEFA AVRUPA LİGİNE NASIL GELDİ

Bordo-mavililer UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda, İnter, CSKA Moskova ve Lille eşleşmeleri sonunda topladığı 7 puan ile UEFA Avrupa Ligi'ne kaldı. Gruplarda Trabzonspor İnter karşısında 1-0'lık galibiyet ve 1-1'lık beraberlik elde etti. CSKA Moskova karşısında ise 3-0'lık yenilgi ile 0-0 beraberlik elde eden Trabzonspor Lille karşısında ise ilk maçta 1-1, grubun son maçında ise Lille ile 0-0 berabere kalmasının ardından CSKA Moskova'nın, İnter'i deplasmanda 2-1 yenmesiyle puanın 8 yaparak ŞampiyonlarLigi'nde bir üst tura çıkan takım oldu. Trabzonspor ise 7 puanla yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti

TURU GEÇERSE RAKİBİ STOKE CITY VEYA VALENCIA OLACAK

Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor önündeki PSV Eindhoven engelini geçerse 8 ve 15 Mart tarihlerinde 1-8 finalinde Stote City-Valencia eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak. Bordo-mavili takım muhtemel rakipleriyle UEFA yarışmasında daha önce hiç karşılaşmadı.

Kaynak: İHA