Potada Maçın Ardından

''Çok önemli bir rakip karşısında galibiyet elde ettik.

Atina'da son 8'e kalmak için final oynamayı hak ettik''-Anadolu Efes Başantrenörü Sarıca:-''Sonuç itibariyle elimizde olmayan şansımızı tamamıylakaybetmiş durumdayız. Bundan sonra Galatasaray Medical Park'abaşarılar diliyorum''-''Bence iyi oyuncularımız var, ama akıllı bir takım değiliz''İSTANBUL - 22.02.2012 - THY Avrupa Ligi'nde Anadolu Efes'i 64-56 yenen Galatasaray Medical Park'ta başantrenör Oktay Mahmuti, önemli bir rakip karşısında galip geldiklerini söyledi.

Mahmuti, karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Anadolu Efes ile çok sert bir maç yaptıklarını belirterek, ''Farkı açtıktan sonra ikinci çeyreğin sonunda yaptığımız hatalardan dolayı belki onlara şans tanıdık. Ancak ikinci devrenin başlamasıyla beraber sürekli oyun kontrolü bizim lehimizeydi. Sonuçta çok önemli bir rakip karşısında galibiyet elde ettik. Bundan daha önemlisi 15 maç sonra Atina'da son 8'e kalmak için final oynamayı hak ettik. Bizim açımızdan önemli bir şey. Kendi kaderimizi kendimiz çizebilme şansına sahip olacağız. Atina'da bir galibiyet daha almak için oynayama çalışacağız'' diye konuştu.

Oktay Mahmuti, önümüzdeki hafta Avrupa Ligi'nde son 8'e kalmak için karşı karşıya gelecekleri Yunanistan'ın Olympiakos takımına karşı ilk maçta iyi mücadele ettiklerini kaydederek, Atina'da oynanacak karşılaşmada da aynı başarıyı göstermek istediklerini ifade etti.

-Ufuk Sarıca'nın görüşleri-Anadolu Efes Başantrenörü Ufuk Sarıca, Galatasaray Medical Park karşısında savunmada genel olarak iyi olduklarını ancak hücumda istediklerini yapamadıklarını vurgulayarak, ''Bunda atmosferin etkili olduğunu düşünüyorum. Aslında bu kadar tecrübeli oyuncuların bu kadar basit hatalarla oynamamaları lazım. Ama zaman zaman oyuncular da bunlardan etkileniyor. İlk yarıdaki farkın suni olduğunu düşünüyorum. İkinci yarıda maçı yakalama pozisyonuna geldik, ama çok basit hatalar yaptık. Sonuç itibariyle elimizde olmayan şansımızı tamamıyla kaybetmiş durumdayız. Bundan sonra Galatasaray Medical Park'a başarılar diliyorum. İnşallah gruptan çıkarlar'' dedi.

Galatasaray Medical Park'ı hem galibiyet hem de yarattığı atmosferden dolayı kutlayan Sarıca, ''Böyle bir atmosferi yaratmak kolay değil. Maçları oyuncular kazanır ama seyirci de büyük faktördür. Seyirci hakemi etkiler. Bugünkü maçta bence etkileri oldu. Ev sahibi avantajını çok iyi kullandılar'' diye konuştu.

Ufuk Sarıca, şu an çok sınırlı bir kadro ile mücadele ettiklerini dile getirerek, ''Sezona başladığımız kadro ile şu anki Anadolu Efes kadrosunda dağlar kadar fark var. Yapabileceğimiz en büyük öz eleştiri bence iyi oyuncularımız var, ama akıllı bir takım değiliz'' ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada dizinde esneme olan Batista'nın durumunun yarın yapılacak kontrollerden sonra belli olacağını belirten Sarıca, takım antrenmanlarına katılan Kerem Gönlüm'e de hafta sonundan itibaren yavaş yavaş görev vereceğini söyledi.

(ERC-CAY-SBR)

Kaynak: AA