Nike, Performans Yeniliklerini Tanıttı

NIKE önümüzdeki yaz sezonunda atletizm pistleri, basketbol sahaları ve diğer sporlar için tasarlanan son teknoloji ile donatılan hafif performans yeniliklerini Carl Lewis, Deron Williams, Tamika Catchings, Carmelita Jeter gibi dünyaca ünlü sporcuların katılımıyla tanıttı.

Nike Flyknit ayakkabıdan Nike Hyper Elite basketbol forması ve yeni nesil NIKE Lunarlon ayakkabılarına kadar birçok teknoloji harikası ürün görücüye çıktı.

Nike'ın en son ürün teknolojilerini tanıtmak için New York'ta gerçekleştirilen global toplantıda, NIKE'ın CEO'su ve Başkanı Mark Parker'a, dünya atletizm tarihinde iz bırakan ikon isimlerden Carl Lewis'ın yanı sıra Deron Williams (New Jersey Nets ve 2008 ABD milli basketbol takımı), Tamika Catchings (Indiana Fever, 2004 ve 2009 ABD milli basketbol takımı oyuncusu), Carmelita Jeter (şimdiki 100 m Dünya Şampiyonu ve yeryüzünün en hızlı kadını), Walter Dix (Dünya Şampiyonası gümüş madalya sahibi),Anastasiya Kapachinskaya (Rus kısa mesafe koşucusu ve 2011 Dünya Şampiyonası 400 m bronz madalyanın sahibi), Sergey Shubenkov (Rus engelli koşucu, Avrupa U23 şampiyonu) ve Abdi Abdirahman (ABD'li maraton koşucusu ve yedi kez ABD şampiyonu) gibi diğer başarılı sporcular eşlik etti.

Nike'nin yeni ürünlerinin özellikleri şöyle: Nike Flyknit: Sporculardan gelen görüşler doğrultusunda Nike Flyknit, ayakkabı yapısını zeminden yukarıya doğru tasarlayarak ve Nike'a özel yeni bir teknoloji kullanarak koşuda devrim oluşturdu. Tüy gibi hafif, ayağı saran ve adeta dikişsiz ayakkabılar için iplik ve kumaşlar ince bir mühendislikle sadece gereken yerlerde kullanıldı.

Nike Pro TurboSpeed: Nike Pro TurboSpeed atletizm giysisi, NIKE'ın bugüne dek ürettiği en hafif, en hızlı forma. Rüzgar tüneli verilerinden yola çıkarak, 100 metrede NIKE'ın önceki atletizm formasından 0.023 saniye daha hızlı koşma olanağı sağlıyor.

Nike Zoom Çivili Atletizm Ayakkabısı: Ayağı üstün bir şekilde kavrayan ve koruyan ayakkabılarda, ayağın desteklenmesi ve dengelenmesine yardımcı olmak için, ayağın doğal hareketleriyle birlikte sıkılaşan veya gevşeyen dinamik NIKE Flywire teknolojisi kullanıldı.

Nike Hyper Elite Basketbol Forması: Forma başına ortalama 22 geri dönüştürülmüş plastik şişe kullanan NIKE, erkek formalarının yaklaşık %96'sını geri dönüştürülmüş plastik şişe, şortlarını ise %100 geri dönüştürülmüş polyester kumaş kullanarak üretti.

Nike Hyperdunk: Hafif, ekstra destek sağlayan, sağlam ve nefes alabilen ayakkabı, dünyanın önde gelen basketbol oyuncularının ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak tasarlandı.

Kaynak: İHA