FIFA Uzmanlar Paneli, Futbolcuların, Maç Sonunda Dael Sıkışmaları İçin Çağrıda Bulunduzürih

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'ne (FIFA) bağlı ''Task Force Football 2014'' isimli uzmanlar paneli, futbolcuların maç sonunda da el sıkışmaları için çağrıda bulundu.

Futbolun gelişimi ve geleceğiyle ilgili çalışmalarda bulunan panelin başkanı Franz Beckenbauer, futbolcuların, karşılaşmanın bitmesinin ardından santrada toplanarak bir kez daha tokalaşmalarını istediklerini söyledi.

Beckenbauer, futbolcuların el sıkışarak ve sahayı birlikte terkederek dostluk gösterisinde bulunmalaranın, futbolun imajı açısından faydalı olacağı görüşünü savunduklarını kaydetti.

Liverpool'un Uruguaylı futbolcusu Luis Suarez ile Manchester United'da forma giyen Patrice Evra arasında yaşanan olayı örnek gösteren Beckenbauer, önerileriyle, bu tip olayların önüne geçilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Beckenbauer, FIFA'nın, öncelikli olarak oyunculara ve teknik direktörlere, ''fair play'' hususundaki sorumluluklarını hatırlatması ve gelecekte ceza alabilecekleri konusunda uyarıda bulunması gerektiğini de sözlerine ekledi.


Kaynak: AA