''Aşılmayacak hiçbir sorun yoktur''

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, her zaman olduğu gibi Mersin İdmanyurdu'nun yanında olduklarını belirterek, ''Aşılmayacak hiçbir sorun yoktur'' dedi.

Trabzonspor maçı öncesinde Macit Özcan Spor Tesisleri'nde Vali Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı ve Yönetim Kurulu üyeleri, futbolcularla bir araya geldi. Kulüp Başkanı Kahramanlı, futbolcuların prim, maç başı ve maaş olmak üzere toplam 4 milyon 262 bin lira alacağı olduğunu söylediği sırada, futbolcular hep birlikte salondan ayrıldılar.

Vali Güzeloğlu, yaptığı konuşmada, Mersin İdmanyurdu'nun sportif anlamda ortaya koyduğu başarının ne kadar önemli olduğunu farkında olduklarını söyledi.

Yeniden seçilen yönetim kurulunu kutlayan Güzeloğlu, şöyle konuştu:''Kulüp başkanımız, büyük hedefi olan ve böylesi büyük bütçesi olan bir kulüpte futbolcu kardeşlerimle ilgili var olan sorunların paylaşılacağı ve aşılacağını beyan etti. Bizler her zaman takımın yanında olduğumuzu, takımın geleceğe taşınmasındaki en büyük kararlılığı taşıdığımızı söylüyoruz. Başta Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan olmak üzere ben, Büyükşehir Belediye Başkanımız, bu kentteki Mersin'e gönül veren herkes Mersin İdmanyurdu gibi bir ortak heyecanı taşıyoruz. Var olan yapısal sorunlar, ekonomik anlamdaki sorunlar aşılmayacak konular değil. Başkan ve diğer arkadaşlarımızın katkısı ve gayretiyle en kısa sürede aşılacaktır. Sportif anlamda inşallah bunu tamamlayıcı sonuçlar alındığında Mersin için, hepimiz için güzel günler başlayacaktır. Sıkıntı ve sorunlarda biz her zaman olduğu gibi Mersin İdmanyurdu'nun yanındayız. Aşılmayacak hiçbir sorun yoktur. Mersin İdmanyurdu için Süper Lig'de devam eden süreçte sorunları aştıktan sonra bu sezon ve gelecek sezon için güzel projelerimiz var.''Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı da 3 yılık kulüp başkanlığı süresince kendisine destek veren gerek Vali Güzeloğlu gerekse başkan Özcan'a teşekkür etti.

Göreve geldiği günden bu yana yönetim kurulu üyeleriyle gece gündüz demeden çalıştığını ve mücadele ettiğini anlatan Kahramanlı, şöyle konuştu:''Kulübün 29 yıl sonra Süper Lig'e çıkmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu herkesin katkısı ve başarısıdır. Şu anki duruma baktığımızda hocamıza ve futbolcumuza güveniyoruz. İlk yarıyı 27 puanla tamamladık. İkinci yarı şansızlık oldu. Şu anda 33 puandayız ve önümüzde 7 hafta var. İlk 8'deki takımla aramızdaki puan farkı 5. Biz sezon başında belirlediğimiz ilk 8 hedefinden vazgeçmiş değiliz. Önümüzde Trabzonspor maçı var. Önemli bir maç. Beşiktaş'ı, Gençlerbirliği'ni deplasmanda yendik. Şimdi de gidip inşallah Trabzonspor'u yenip geleceğiz.''Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da 12 yıldır takıma destek verdiklerini söyledi.

Bu süreçte kulüp başkanlığı da yaptığını anımsatan Özcan, ''Hiç kimsenin Mersin İdmanyurdu'nda alacağı kalmadı. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin bile çok büyük borçları var. Bunlar kısa zamanda kapanacak borçlardır. Onun için bu konuda kimsenin endişe olmasın'' dedi.

-''Bugüne kadar biz ne dediysek yaptık'-Daha sonra Vali Güzeloğlu, Kulüp Başkanı Kahramanlı, Teknik Direktör Nurullah Sağlam basına kapalı toplantı yaptı.

Yapılan görüşmelerin ardından Kulüp Başkanı Kahramanlı, gazetecilerin, futbolcuların salondan ayrılmaları konusundaki sorularını yanıtladı.

Bugüne kadar futbolcuların primini, parasını ve maaşlarını gününde ödediklerini, bundan sonra da ödemeye devam edeceklerini ifade eden Kahramanlı, şöyle devam etti:''Sanki ödeyeceğimiz para çok büyük bir miktar. Burada para konuşulmayacaktı. Biz sadece futbolcuların alacaklarıyla ilgili misafirlerimize bilgi verecektik ve ne yapabileceğimizi konuşacaktık. Futbolcunun kendine göre orayı terk etmesi doğru değil. Açık konuşmak gerekirse bu bir saygısızlıktır. Bugüne kadar biz ne dediysek yaptık. 50 dediysek 50, 100 dediysek 100, araba dediysek araba... Hepsini verdik. Her zaman söylediklerimizin arkasındayız. Hiç bir futbolcu da erkek gibi çıkıp 'Başkanım sen şu sözü verdin, yapmadın' diyemez.''Kahramanlı, bir gazetecinin ''İbrahim Kaş'ın (şov yapacaklarına paramızı versinler) dediği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, ''İbrahim Kaş gelsin, içerde ne alacağı varsa ödeyelim. Bizim işimiz şov yapmak değil. Şova ihtiyacımız yok. Biz burada işimizi yapıyoruz. Herkes işini ve üzerine düşen sorumluluğunu yapacak. Futbolcu topunu oynayacak, sonra da 'ben üzerime düşeni yaptım' diyecek'' diye konuştu.

Teknik Direktör Nurullah Sağlam ise hiç bir zaman çözülemeyecek sorunun olmadığını belirterek, ''Bütün problemlerin altından kalkabilecek güçteyiz. Bunun altından da kalkarız'' dedi.

Sağlam, futbolcuların salonu terk etmelerini saygısızlık olarak niteledi.

Kaynak: AA