Galatasaraylı Futbolcu Eboue:

Galatasaraylı futbolcu Emmanuel Eboue, Beşiktaş ile hafta sonunda yapacakları derbi maçın kendileri için herhangi bir maç gibi olacağını söyledi.

Fildişi Sahili Milli Takımı ile katıldığı Afrika Uluslar Kupası'ndan dönerek, yaklaşık 1.5 ay sonra takımının Mersin İdmanyurdu ile yaptığı maçta ilk 11'de sahaya çıkan Eboue, GSTV'de yaptığı açıklamada, Beşiktaş ile yapacakları derbi maçta iyi oynayacaklarını belirterek, ''Derbi olmasına rağmen bizim için herhangi bir maç gibi olacak. Üzerimizde baskı unsuru yaratmamalıyız. Galatasaray bu zamana kadar nasıl bir oyunla geldiyse, bu hafta da bundan sonraki haftalarda da aynı oyununu sergileyecektir. Çok iyi çalışıyoruz, iyi mücadele ediyoruz ve iyi futbol oynuyoruz'' dedi.

Derbi maçta taraftarlarından sadece takımlarını desteklemelerini isteyen Eboue, şöyle devam etti:''Tam sıfatı bulamadım ama çılgından da daha öte bir taraftar grubumuz var. İlk maçta yaşanan olaydan sonra bana verdikleri destekle daha çabuk toparlanmamı sağladılar. Her zaman takımlarının yanındalar. Derbi maçı öncesi buradan naçizane mesaj göndermek istiyorum taraftarımıza; her zaman takımın yanındalar ve bu şekilde takımın yanında olmaya devam etsinler. Rakip takıma veya sahaya bir şeyler atmadan sadece takımlarını desteklemelerini istiyorum. Bu zamana kadar hem benim hem bütün takımın yanında oldular. Aynı şekilde derbi maçta yanımızda olacaklarından eminim.''Eboue, ligde Fenerbahçe'den 6, Beşiktaş'tan ise 11 puan önde olmalarıyla ilgili olarak ise ''Bu iki takımla olan puan farkı bizlere Galatasaray'ın bir şeyleri doğru yaptığını gösteriyor. İyi çalıştığımızı, iyi oynadığımızı gösteriyor. Benim bu takıma olan inancım sonsuz. Tabii ki önemli rakiplerle oynayacağız. Bundan sonra oynayacağımız her maç mutlaka çok zor olacak'' diye konuştu.


Kaynak: AA