Futbolun yeni patronu kim olacak?

Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasının ardından yeni patronunu arayan Türk futbolu, son düzlüğe çok hızlı girdi. Yaşanan kaos sebebiyle adaylar, son ana kadar beklemeyi tercih ederken birbirinden ilginç isimler yarışa girme kararı aldı.

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, dün adaylığını resmen açıkladı, eski G.Antepspor Başkanı Ata Aksu ise son dakikada başvuru yaptı. Ata Aksu, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in seçimlerdeki en büyük rakibi olarak görülüyor.

Kürşad Tüzmen'in çekilmesinin ardından 20 kişilik TFF başkanlığı için en büyük aday Süper Lig kulüplerinin büyük çoğunluğunun desteğini alan Demirören. Fakat son anda Aksu'nun yarışa girmesi dengeleri değiştireceğe benziyor.

Bursaspor ve Galatasaray net bir karşı duruş sergilese de Fenerbahçe ve Süper Lig kulüplerinin birçoğu Yıldırım Demirören'e destek kararı aldı bile. Bank Asya ve alt liglerin meyli ise henüz net değil.

27 Şubat'ta koltuğa oturan ismin yapacağı icraatlar, Türk futbolunun da geleceğini tayin edecek. Ama bu isimler içinde en çok Demirören'in projeleri merak ediliyor. Zira Yıldırım Bey, 26 Ocak'taki olaylı genel kurulda, 'Şike soruşturmasında adli süreci bekleyelim.' ve 'UEFA'ya karşı topla tüfekle savaşalım.' noktasındaydı. Peki Demirören'in koltuğa oturması halinde şike konusunda takınacağı tavır ne olacak?

İşte o isimler:

Ahmet Ata Aksu, Erdal Alkış, Kerem Mahmut Canlı, Erdal Çilek, Yıldırım Demirören, Yılmaz Göbel, Nedim Güneş, Dr. Bülent Gürkut, İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Necati Harman, Tekin Işıklıgil, Mehmet Kara, Semi Kopuz, Zafer Murat Mermer, Ayhan Sağaltıcı, Ümit Sarıkaya, Mehmet Selçuk, Adil Yazıcıoğlu, Zeki Yürekli, Hasan Zinni.

Adaylığını açıklayanların kongrede yarışabilmesi için 301 delegenin 5'te 1'inin imzasını alması gerekiyor. Gözler şimdi alt liglere çevrildi. Bank Asya 1. Lig'deki kulüplerin her birinin TFF genel kurulunda ikişer oyu var.

2. ve 3. lig ekiplerinin ise birer oyu bulunuyor. Yani alt lig temsilcilerinin genel kuruldaki toplam oy sayısı 127. Her birinin 7'şer oy hakkı bulunan Süper Lig kulüplerinin toplam oy sayısı ise 124.