Fenerbahçe Seride 1-0 öne geçti

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Fenerbahçe, Fransa temsilcisi Basket Lattes Montpellier Agglomeration'u 83-71 yenerek, seride 1-0 öne geçti.

Karşılaşmaya etkili başlayan Fenerbahçe, Fransız ekibinin tutuk gözüktüğü ilk periyotu McCoughtry, Taylor ve Matovic'in skorer oyunuyla 28-14 önde geçti.

İkinci çeyreğe Mann ve Dijon'un basketleriyle 7-0'lık bir seri yaparak başlayan Fransız ekibi, 12. dakikada farkı 7 sayıya (28-21) indirmesine rağmen, Fenerbahçe'nin maça ağırlığını tekrar koyması uzun sürmedi. Taylor, McCoughtry ve Matovic'le yine skor bulmayı sürdüren sarı-lacivertiler, devreyi 15 sayı farkla 46-31 üstün tamamladı.Karşılıklı basketlerle geçen üçüncü periyotta, Fenerbahçe Matovic ile McCoughtry'nin, konuk ekip Sacko, Mann ve Chones'in basketleriyle skor üretirken, son çeyreğe 62-52 sarı-lacivertliler önde girdi.

Fenerbahçe, son çeyrekte de rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyerek, baştan sona önde götürdüğü mücadeleden 83-71 galip ayrıldı.

İki galibiyet alan ekibin tur atlayacağı seride sarı-lacivertliler, rakibiyle rövanş maçını 24 Şubat Cuma günü Fransa'da oynayacak.

İkinci maçı Basket Lattes Montpellier Agglomeration'un kazanması halinde, ''8'li Final''e yükselecek olan takım, 29 Şubat Çarşamba günü İstanbul'da oynanacak 3. maçın ardından belirlenecek.

Öte yandan, karşılaşmayı Fenerbahçeli yöneticiler Nihat Özdemir, Ali Koç, Mithat Yenigün, Ömer Temelli, Semih Özsoy ve Ünal Uzun'la birlikte eski yönetici Mahmut Uslu da izledi.

Kaynak: AA