Aziz Yıldırım, Savunmasının Büyük Bölümünü Tamamladı

Şike davasında savunmasını yapan Aziz Yıldırım, Manisa Trabzonspor maçına ilişkin 500 bin dolar teşvik primi parası gönderildiği iddialarına yanıt verdi.

Savunmasının büyük kısmın tamamlayan Yıldırım, davanın Perşembe günü devam edilecek celsesinde savunmasını tamamlayacak.

Aziz Yıldırım, şike yasasında yapılan değişiklikle cezaların düşürüldüğünü hatırlatarak, 'Buna Aziz Yıldırım'ı kurtarma yasası denildi. Bu değişiklik Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edildi. Sonra meclise gelerek olduğu gibi kabul edildi. Bu değişiklikten sonra tahliyeler oldu. Ancak Fenerbahçe Başkanı ve yönetiminden biri bile tahliye olamadı. Fenerbahçe üzerinden oynanan oyun gün yüzüne çıktı. Gül MİT Yasası'nı ise hemen imzaladı ' dedi.

Savunmasında 6222 sayılı sporda şiddet yasasının değiştirilmesinden ötürü Başbakan Erdoğan ve muhalefet liderlerine teşekkür etti. Dünyanın hiçbir yerinde şikeden dolayı cezaevinde yatan kimsenin olmadığını belirten Yıldırım, yasayı değiştirdiklerinden ötürü Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli ile milletvekillerine teşekkür ediyorum dedi.

Savunmasında şike yapıldığı iddia edilen maçlara da değine Yıldırım ile Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci arasında zaman zaman ilginç diyaloglar yaşandı.

Mahkeme Başkan'ın Yıldırım'a savunmanı toparla eksik kalan hususlara avukatların değinebilir dedi. Bunun üzerine Yıldırım 'Yok ben yaparım. Benim şike yaptığım iddia ediliyor' deyince Başkan Ekinci 'o zaman avukatları neden tuttun' diye sordu. Yıldırım ise onları CMK TCK işlerine baksınlar diye tuttum. Yıldırım, daha sonra '105 yıllık kulübü biz sıfırlıyoruz. Savunmasını ben vereceğim' diye konuştu

Yıldırım, 'Savcı Mehmet Berk'in Fenerbahçe-Sivas maçıyla birlikte 5 maçın skorlarını daha önceden bildiklerini Mehmet Ali Aydınlar bana söylemişti. Bu 5 maçtan Bucaspor-Fenerbahçe maçını iddianameye koymadı. Vicdanlı biri ise görevinden istifa eder ' dedi. Yıldırım, şöyle devam etti: 'İddia edilen örgüt Fenerbahçe'nin tam kendisidir. Zorlama iddialarla suçlu yaratılmaya çalışılmıştır. Şanlı Fenerbahçe'ye örgüt yakıştırılmasını asla kabul etmiyorum. Örgüt suçlamasının kaldırılması durumunda tutukluluğumun devamı yönünde vereceğiniz her kararı kabul ediyorum. Bu kadar insanı suçsuz yere yatmakta. İnsanlar töhmet altında bırakılmaktadır ' dedi.

Yine Mahkeme Başkanı Ekinci'nin Yıldırım'ı savunmasını toparlamasını istediği başka bir bölümde ise başkanla arasında şu diyalog geçti.

Mahkeme Başkanı'nın 'sadece siz yoksunuz burada başka sanıklarda var ifade vermek isteyen. Tüm sanıklar 8 aydır mahkemeyi bekliyor. Savunmanızı toparlayın diğer sanıklarında savunma yapmaları gerek' demesi üzerine Yıldırım 'Hangi maçları anlatmamı istiyorsanız söyleyin ben onları anlatayım' dedi. Başkan Ekinci ise 'siz maçları anlatın. Ama iddianamede suç isnat edilen konularda savunmanızı yapın. Diğer hususlara girmeyin' diyerek Yıldırım'ı iddianame dışı konularda savunma yapmaması konusunda uyardı.

Yıldırım savunmasında, 10 Aralık 2011 tarihinde Manisa Trabzonspor maçı için kendisinin 500 bin dolar şike parası gönderdiği iddialarına cevap verdi. Yıldırım, 'O parayı borç amacıyla verdim. Darda idiler. Daha sonra o para bana 125 bin dolarlık 4 çek olarak geri ödendi. Bu yaşıma kadar futbolla uğraştım. Bu işin içindeyim. Şike yapsaydım payı neden şirketten göndereyim? ' dedi.

Kasımpaşa-Fenerbahçe maçına değinen Yıldırım, 'İddianamen önce polis fezlekesinde Fırat Kocaoğlu'na şike parası verdiğimiz iddia edildi. Ancak bu iddianameden çıkarılmış. Bunun yerine Murat Şahin konmuş. Murat Şahin'e şike parası verdiğimiz iddia ediliyor. Ancak Murat Şahin o maçta oynamadı ' diye konuştu.

Yıldırım'ın Sivasspor-Fenerbahçe maçı hakkında konuşacağı sırada Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci duruşmayı bitirdi. Aziz Yıldırım söz konusu maç hakkında önemli açıklamalarda bulunacağını söyledi. Başka Ekinci ise, 'Perşembe günü duruşmaya devam edeceğiz. Size savunmanızı devam ettirmek için yeniden söz vereceğim ' dedi.

Duruşma Yıldırım'ın savunmasının büyük bölümünü tamamlamasıyla Perşembe gününe ertelendi.

Kaynak: İHA